Simona Halep în formă maximă la Beijing! Trece lejer de Rebecca Peterson în primul tur

Halpe a obţinut o primă victorie la competiţia chineză, un început perfect a reprezentantei noastre, care a spulberat-o în două seturi pe tensimana suedeză cu scorul de 6-1, 6-1.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Simona Halep (28 ani, 6 WTA) şi-a început perfect parcursul la turneul WTA Premier Mandatory “China Open“, de la Beijing, cu o victorie în faţa sportivei din Suedia, Rebecca Peterson (24 ani, 53 WTA).

Românca care venea după abandonul din turul trei de la Wuhan la scorul de 4-5 în primul set cu Elena Rybakina din cauza unor dureri apărute la spate, a arătat o formă maximă pe arena Lotus din capitala Chinei, impunându-se clar, un meci abordat cu multă siguranţă de fosta lideră mondială, care s-a terminat după doar 71 de minute de joc cu scorul de 6-1, 6-1.

Aceasta este a doua înfrângere suferită de sportiva scandinavă în faţa constănţencei după Bastad 2013 (6-4, 6-0).

Jocul a fost unul frumos. Cu o diferenţă vizibilă de clasă, Simona a evoluat impecabil, inteligent. Cu un timing perfect şi foarte lucidă şi-a surprins adversara punând-o în dificultate mai ales pe contre. Peterson s-a agitat în zadar. Punctele în faţa fostei lidere WTA nu se câştigă uşor, astfel că aceasta din urmă a fost obligată să rişte mai mult, soluţie care i-a adus mai multe greşeli în joc.

Simona a întâmpinat o rezistenţă crescută din partea oponentei doar în setul doi, aceasta descurcându-se mai bine şi ridicând puţine probleme după o discuţie cu antrenorul său, dar fără a putea întoarce însă rezultatul de pe tabela de marcaj. Jucătoarea de la malul Mării Negre şi-a continuat liniştită drumul spre câştigarea partidei.

Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 41.625 dolari, respectiv 65 de puncte WTA. În continuare ea o va înfrunta pe învingătoarea din partida care le opune pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (24 ani, 39 WTA) şi americanca Bernarda Pera (24 ani, 81 WTA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport