Simona Halep, evoluţie admirabilă la Australian Open! S-a calificat în turul trei (video)

"Nu am nicio idee cum am reuşit.. E greu să explic ce s-a întâmplat pe teren. Sofia e o jucătoare foarte bună, mi-a făcut viaţa grea! Dar mă bucur că am revenit şi că am reuşit să câştig" - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

O nouă frumoasă victorie a Simonei Halep pe tabloul de simplu a primului turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open, lidera ierarhiei WTA adjudecându-şi prezenţa în runda a treia a competiţiei de la Melbourne după o victorie în trei acte în faţa americancei Sofia Kenin (20 ani, 37 WTA) - jucătoare ce şi-a trecut recent în palmares titlul de la Hobart.

Numărul unu mondial s-a impus cu emoţii, câştigătoarea fiind decisă în decisiv, după ce campioana noastră a scăpat jocul din mână în setul doi în urma unui joc tot mai agresiv al oponentei sale. După ce a avut 3-0, Kenin a revenit admirabil egalând la trei, pentru ca apoi să meargă umăr la umăr până în tiebreak, reuşind apoi să egaleze situaţia la seturi.

Scorul final a fost 6-3, 6-7 (5), 6-4, timpul de joc alocat fiind de două ore şi 31 de minute.

"Nu am nicio idee cum am reuşit... E greu să explic ce s-a întâmplat pe teren. Sofia e o jucătoare foarte bună, mi-a făcut viaţa grea! Dar mă bucur că am revenit şi că am reuşit să câştig. Va trebui să joc mult mai bine în meciul următor", a declarat Simona în interviul de după terminarea partidei.

În continuare, finalista ediţiei trecute de la Melbourne, va primi replica unei alte americance - Venus Williams (38 ani, 36 WTA), tenismană ce a eliminat-o în primul tur pe Mihaela Buzărnescu.

În confruntările directe dintre cele două iubitoare ale sportului alb, Venus conduce cu 3-2.

Halep şi-a asigurat deocamdată un cec de 155.000 de dolari australieni, respectiv 130 de puncte WTA.