Simona Halep este de neoprit! S-a calificat pentru a patra oară în finala turneului de la Madrid (video)

"Încerc să dau tot ce pot atunci când intru pe teren. Sunt foarte motivată când vin aici la Madrid. Nu sunt 100%, dar e din ce în ce mai bine. Sunt foarte fericită de modul în care am jucat" - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Jimmie48/WTA)

O nouă zi fantastică pentru Simona Halep (27 ani, 3 WTA) la turneul WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open” (Spania).

Românca s-a calificat, vineri, în finala circuitului dotat cu premii totale în valoare de 7.021.128 dolari, după ce dispus de elveţianca Belinda Bencic (22 ani, 18 WTA), în trei seturi, cu scorul de 6-2, 6-7 (2), 6-0. Partida a durat o oră şi 47 de minute.

Dubla campioană de la Madrid a întâmpinat rezistenţă mărită din partea adversarei sale doar în setul secund, când a reuşit în extremis să trimită partida în decisiv, după ce Simona îşi adjudecase în prealabil fără mari eforturi primul set. Decisivul nu a mai contat prea mult, fosta lideră mondială spulberând-o pe elveţiancă cu un scor sec.

"Mă simt puţin obosită. A fost un meci intens, ea a jucat rapid şi a trebuit să fiu pregătită pentru fiecare minge. După ce am pierdut setul al doilea, m-am relaxat şi am încercat să deschid terenul. Sunt fericită că am reuşit." a declarat campioana noastră în interviul acordat imediat după meci.

În ultimul act sportiva de la malul Mării Negre va trebui să ţină piept învingătoarei celeilalte semifinale care le opune pe americanca Sloane Stephens (8 WTA) şi olandeza Kiki Bertens (7 WTA).

"O finală este o finală, e diferită. Va trebui să mă concentrez, dar nu pun presiune pe mine. Voi încerca să mă bucur de ea şi s-o câştig", a continuat Simona, care va fi din nou încoronată cu titlul de 'Regina tenisului feminin' dacă va cuceri trofeul.

Halep va primi pentru această victorie un cec de 608.700 euro şi 650 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport