Simona Halep este campioană la 'Dubai Duty Free Tennis Championships' (video)

"Mă simt extraordinar pentru că am putut câştiga. A fost uimitor. Rîbakina a luptat până la final. Nu a renunţat la nicio minge. A fost foarte greu din punct de vedere mental, presiunea a fost foarte mare, dar am dorit foarte mult să câştig, de asta am luptat până la final" - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (28 ani, 2 WTA) este proaspăta campioană a turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari, după ce a reuşit să treacă la mare luptă în ultimul act de kazaha Elena Rîbakina (20 ani, 19 WTA), cu 3-6, 6-3, 7-6 (7-5).

Reprezentanta noastră a avut nevoie de două ore şi 27 de minute de joc efectic pentru a-şi adjudeca prestigiosul trofeu. Ea a repetat astfel performanţa ediţiei din 2015, pentru principala favorită fiind totodată al 20 -lea trofeu al carierei.

"E foarte special să fii în 2020, la a 20-a aniversare a acestui turneu, al 20-lea titlu (al meu). E special şi vreau să mă bucur de el, e foarte, foarte frumos. Mă simt extraordinar pentru că am putut câştiga. A fost uimitor. Rîbakina a luptat până la final. Nu a renunţat la nicio minge. A fost foarte greu din punct de vedere mental, presiunea a fost foarte mare, dar am dorit foarte mult să câştig, de asta am luptat până la final", a declarat Simona Halep.

"Ea e foarte puternică. Are un serviciu foarte puternic, e înaltă, are forţă. Cred că va intra foarte curând în top 10. Rîbakina se mişcă bine, chiar dacă e foarte înaltă. Mingile trimise de ea nu sar aşa mult şi e foarte greu să găseşti lungimea potrivită. Lovitura de rever în cros e extraordinară. Poate să lovească şi lung de linie. Cred că este la cel mai înalt nivel de încredere, cred că toate loviturile sale sunt foarte bune",
a continuat fostul lider mondial.

Halep a contabilizat în acest duel 3 aşi şi 5 duble greşeli, a avut mai puţine mingi direct câştigătoare, 28-30, dar şi mai puţine erori neprovocate, 23-25, iar la total, avantajul a fost de partea jucătoarei noastre, 113-106.

Rîbakina a numărat 2 aşi şi 5 duble greşeli.

Pentru titlul de la Dubai, Halep va fi recompensată cu premiu financiar în valoare de 696.860 de dolari şi 470 de puncte WTA, în timp ce vicecampioana va primi 372.200 dolari şi 305 puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport