Simona Halep, declaraţii după finala de la Roma pierdută în faţa Elinei Svitolina (video)

Campioana noastră a făcut un meci mai puţin bun, duminică, în finala competiţiei din capitala italiană, fiind învinsă în două seturi de sportiva ucraineancă Elina Svitolina, scor final 6-0, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Finala ediţiei 2018 a turneului WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia” a fost o reeditare a cea de anului trecut, unde ultimul act al circuitului le-a adus faţă în faţa pe Simona Halep (26 ani, 1 WTA) şi Elina Svitolina (23 ani, 4 WTA), cea din urmă reuşind şi de această dată să-şi adjudece trofeul după o victorie clară în două seturi cu scorul de 6-0, 6-4. Partida a durat o oră şi 7 minute de joc.

Evoluţia Simonei a fost una sub aşteptări, potrivit mărturisirilor făcute de numărul unu mondial la conferinţa de presă de după meci, aceasta s-a datorat efortului uriaş depus în partida cu Şarapova, românca nereuşind să se recupereze deajuns pentru a încheia pozitiv această confruntare.

"Corpul meu a fost încordat astăzi, n-am putut să stau în raliuri şi am greşit mult. Ea a jucat solid, ca de obicei. A făcut un meci bun şi categoric a meritat să câştige..

De fiecare dată când joc împotriva Sharapovei, mingea vine foarte plat, sunt nevoită să mă aplec şi apoi mă doare spatele, dar nu a fost vorba de o accidentare. Doar că astăzi nu am fost suficient de proaspătă ca să încep meciul mai bine. N-am putut să alerg, ceea ce era absolut necesar, poate că m-am şi pripit, am greşit, ea nu a făcut-o. Totul este o chestiune legată de ziua în care joci. Astăzi a fost o zi cu o formă fizică slabă.."

În duelurile directe dintre cele două iubitoare ale sportului alb, Svitolina conduce cu 4-2.

Halep va fi recompensată de către organizatori pentru evoluţia sa cu un cec în valoare de 253.425 euro şi 585 de puncte WTA.

În continuare, lideră ierarhiei WTA va fi cap de afiş pentru Grand Slamu-ul de la Roland Garros care va debuta pe 27 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport