Simona Halep, cuvinte de laudă la adresa Sloanei Stephens după finala de la Montreal (video)

"Mă face să joc mai bine de fiecare dată când ne întâlnim. E un lucru extraordinar pentru mine. Simt ca şi-a îmbunătăţit mentalitatea. E o jucătoare puternică, e complexă, are toate calităţile" - Simona Halep.
Simona Halep - campioana ediţiei 2018 a turneului WTA de la Montreal.
Simona Halep - campioana ediţiei 2018 a turneului WTA de la Montreal. (Getty Images)

Simona Halep este campioana ediţiei 2018 a turneului WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Naţionale”, după ce a învins-o în marea finală de la Montreal pe sportiva din Statele Unite, Sloane Stephens - una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului.

Numărul unu mondial a jucat impecabil, repetând frumoasa performanţă de la Roland Garros - când şi-a adjudecat primul său titlu de Mare Şlem după o finală cu aceeaşi Stephens (3-6, 6-4, 6-1), cele două tenismene nefiind străine una faţă de cealaltă.

"Vreau să te felicit Sloane. Mă faci să joc mai bine de fiecare dată când ne întâlnim. E un lucru extraordinar pentru mine. Mereu facem partide mari şi sper să mai jucăm multe finale împreună.'' a mărturisit proaspăta campioană, care a cucerit cu această ocazie al 18-lea titlu al carierei - al treilea din acest sezon competiţional după Shenzhen şi Roland Garros.

Chiar dacă a întâmpinat mici probleme de sănătate, primind asistenţă medicală pentru o bătătură la un deget de la piciorul stâng, Simona a reuşit să încheie victorioasă această confruntare. Ea a dispus de adversara sa după un meci maraton de două ore şi 41 de minute de joc efectiv cu scorul de 7-6 (6), 3-6, 6-4.

"Am început să fiu mai relaxată pe teren. Nu mă mai gândesc aşa de mult la rezultat şi poate din acest motiv pot câştiga meciurile. Am avut o pauză lungă după Openul Franţei. La Wimbledon am fost un pic dezamăgită. Am pierdut după ce am avut o minge de meci şi am fost un pic tristă după turneu. Dar am uitat totul, nu m-am atins de rachetă timp de aproape trei săptămâni şi am revenit proaspătă, cu dorinţa de a juca din nou meciuri oficiale şi acesta a fost un lucru bun'', a adăugat constănţeanca, care are o perioadă excelentă, ea fiind de 41 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA.