Simona Halep, calificată în turul 3 la Miami, după o partidă dificilă

Cu două întreruperi ale meciului din cauza ploii, Simona Halep a reuşit să-şi adue forţele şi să depăşească momentele dificile, câştigând în final în faţa tinerei japoneze Naomi Osaka în trei seturi.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (BNP Paribas Open/facebook)

Simona Halep (5 WTA), favorită 3, a învins-o pe japoneza în vârstă de 19 ani Naomi Osaka (49, maxim al carierei: 40 WTA), cu scorul de 6-4, 2-6, 6-3, la turneul Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”. Partida a durat o oră şi 53 de minute.

În primul set, Simona a jucat bine şi a realizat breakul necesar, câştigând cu 6-4. În setul al doilea, ploaia a întrerupt partida, Simona nereuşind să-şi stăpânească emoţiile, astfel, că a pierdut setul al doilea cu 2-6. În decisiv a început jocul hotărâtă, a condus cu 3-1 şi chiar dacă japoneza a egalat la 3, constănţeanca a intrat în următoarea pauză dictată de ploaie cu avantaj de un break 4-3.
A început jocul după pauza de ploaie mai concentrată decât adeversara, adjudecându-şi ultimele două ghemuri ale meciului.

În turul 3, Simonei Halep va juca cu învingătoarea din partida Ekaterina Makarova (Rusia, 35) – Anett Kontaveit (Estonia, 112),

Românca a a acumulat 65 de puncte WTA.

În turul 3 s-au mai calificat două românce. Sorana Cîrstea (65 WTA) a învins-o pe letona Anastasia Sevastova (25) cu scorul de 7-6(4), 3-6, 6-3, iar Patricia Ţig (95), venită din calificări, a învins o jucătoare în formă bună, pe franţuzoaica Kristina Mladenovic (18, aflată la cel mai bun clasament la carierei, 23 de ani) cu scorul de 7-6(4), 6-2.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport