Simona Halep are un palmares excelent după Cincinnati: cea mai constantă jucătoare aflată în activitate

Simona Halep a fost în formă foarte bună în ultimele săptămâni, câştigând 13 meciuri consecutive în circuit. Seria Simonei s-a încheiat sâmbătă, în semifinale la Cincinnati, când Angelique Kerber a învins-o cu 3-6, 4-6.
Tenismana română Simona Halep.
Tenismana română Simona Halep. (Neal Trousdale/facebook)

Dintre toate tenismenele aflate în activitate, Simona Halep a reuşit cele mai multe victorii consecutive în 2016! Simona, care a câştigat 13 partide la rând, este devansată doar de Victoria Azarenka (14 succese consecutive), dar sportiva din Belarus s-a retras temporar din activitate după ce a rămas însărcinată.

Simona a avut evoluţii bune la turneele de la Bucureşti (campioană, 5 victorii), la Montreal (campioană, 5 victorii) şi la Cincinnati (semifinalistă, 3 victorii).

În topul victoriilor consecutive, Halep le întrece pe Serena Williams, Angelique Kerber şi Garbine Muguruza, sportivele care îşi dispută supremaţia în ierarhia WTA. Dacă Serena este devansată de Simona doar cu două victorii, Angeliqe şi Garbine ocupă abia locurile 6 şi 7, (câte 7 victorii consecutive pentru fiecare). Atât Kerber, cât şi Muguruza nu au putut să câştige meciul care a urmat după cucerirea unui titlu, în timp ce Halep a izbutit asta de două ori.

Topul victoriilor consecutive ale jucătoarelor din Top 10 WTA în 2016

1. Victoria Azarenka (Belarus, 7 WTA) - 14 victorii consecutive
2. Simona Halep (România, 5 WTA) - 13 victorii consecutive
3. Serena Williams (SUA, 1 WTA) - 11 victorii consecutive
4. Agnieszka Radwanska (Polonia, 4 WTA) - 10 victorii consecutive
5. Madison Keys (SUA, 9 WTA) - 8 victorii consecutive
6. Angelique Kerber (Germania, 2 WTA) - 7 victorii consecutive
7. Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA) - 7 victorii consecutive
8. Svetlana Kuzntsova (Rusia, 10 WTA) - 6 victorii consecutive
9. Venus Williams (SUA, 6 WTA) - 5 victorii consecutive
10. Roberta Vinci (Italia, 8 WTA) - 4 victorii consecutive

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport