Simona Halep ajunge fără emoţii în optimi la Montreal

Simona Halep a trecut de Daria Gavrilova în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-3, după un joc sigur, la turneul WTA Premier 5 de la Montreal.
Tenismana română Simona Halep
Tenismana română Simona Halep (CoupeRogers.com)

Simona Halep, care ocupă locul 5 WTA, a învins-o pe australianca de origine rusă Daria Gavrilova (45) în două seturi, scor 6-2, 6-3, în turul 2 al “Rogers Cup”, turneul WTA Premier 5 care are loc la Montreal. Partida a durat 1h16′.

Simona Halep a adoptat tactica potrivită în acest meci, atacând de la început, controlând de cele mai multe ori schimburile de mingi. Astfel, românca şi-a creat un avantaj consistent pe tabela de scor. Singurul moment în care Gavrilova a părut că se va impune a fost în setul 2, după singurul break realizat de ea, la 2-1. Simona a stopat însă imediat iniţiativa de echilibrare a partidei, făcând imediat rebreak.

În optimi, Simona o va întâlni pe învingătoarea din partida Karolina Pliskova (17) – Sara Errani (25) care se va disputa diseară.

Constănţeanca, care a fost finalistă anul trecut la acest turneu, a acumulat până acum 1o5 puncte WTA după aceadstă victorie.

Cealaltă jucătoare româncă în concurs, Monica Niculescu (locul 61 WTA), a trecut de Jelena Ostapenko din Letonia (40 WTA, în vârstă de 19 ani) în trei seturi, cu 3-6, 7-5, 6-1.

În proba de dublu, cele două românce, Monica Niculescu (locul 29 la dublu) şi Simona Halep (-) au învins în primul tur al turneului cuplul Gabriela Dabrowski (Canada, 44) /Alla Kudriavţeva (Rusia, 24), cu scorul de 6-3, 6-2.

Garbiñe Muguruza (3 WTA), cu care ar fi putut să se întâlnească Simona în finală, s-a retras de la turneul WTA Premier 5 “Rogers Cup” din cauza unei infecţii gastrointestinale.

Aceasta a declarat: “Sunt destul de dezamăgită. M-am antrenat mult pentru acest turneu. De ieri m-am simţit ciudat, am consultat medicul. Am crezut că astăzi mă voi simţi mai bine, dar în ultimul moment nu m-am simţit în stare să intru pe teren şi să dau tot ce am mai bun.“

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport