Simona Halep accede în optimile turneului de la Madrid, fără probleme

Simona Halep a învins-o pe italianca Karin Knapp cu scorul de 6-1, 6-1 la turneul Premier Mandatory de la Madrid, cu premii în valoare de 5.300.951 USD.
Tenismana română Simona Halep
Tenismana română Simona Halep (Mutua Madrid Open/facebook)

Românca Simona Halep (locul 7 WTA) câştigă lejer, arătându-şi statutul de campioană, în faţa italiencei Karin Knapp (locul 72 WTA) la turneul de tenis de la Madrid.

Simona a câştigat primul set cu 6-1, iar în al doilea set nu i-a dat şanse italiencei să ia mai mult de un game. Deci scorul a fost simetric: 6-1 în ambele seturi.

Simona Halep este a treia româncă ce se califică în optimi după frumoasele victorii repurtate de Patricia Ţig, care a învins-o în două seturi pe americanca Sloane Stephens (locul 21 WTA) cu 6-2, 6-3 şi Irina Begu, care a trecut de favorita 3, spaniola Garbine Muguruza, în trei seturi într-un meci spectaculos cu răsturnări de situaţii (scor 5-7, 7-6(4), 6-3).

În optimile de finală, Simona o va întâlni pe Timea Bacsinszky (locul 15 WTA), care a învins-o în turul 2 pe Ekaterina Makarova (locul 30 WTA) cu 6-4, 5-7, 6-4 în 2h19′.

Asta seară, Sorana Cîrstea o va întâlni pe americanca Madison Keys (21 ani, 25 WTA).