Simona Halep abandonează în setul 1 la Wuhan din cauza unei accidentări

Românca Simona Halep a fost nevoită să se retragă de la turneul de la Wuhan din cauza unei accidentări la spate.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

În partida contând pentru optimile de finală ale turneului Premier 5 de la Wuhan, Simona Halep a avut iar ghinionul să se accidenteze şi a trebuit să părăsească competiţia.

În timpul partidei cu kazaha Elena Ribakina (locul 50 WTA), în primul set, Simona Halep (6 WTA) a suferit o accidentare la spate. La scorul 4-4, Simona a trimis în terenul adversarei mingea cu un vole superb, la care a făcut o mişcare bruscă.

Din acel moment, Simona a simţit dureri şi nu a mai putut juca la capacitatea maximă, iar la scorul de 5-4, 30-30 pe serivicul propriu nu a mai putut continua partida şi a abandonat.

După meci, Halep a declarat: "Este o accidentare la spate. Cred că mai degrabă la muşchi, însă nu ştiu sigur acum. Nu am făcut un control amănunţit. La 4-4, 0-30, după lovitura de am simţit o înţepătură. Nu ştiu dacă este o recidivă. Pare o durere diferită, însă este în aceeaşi zonă".

Din cauza acestei accidentări, şi în proba de dublu, perechea Simona Halep/Raluca Olaru s-au retras din concurs. Partida urma să aibă loc tot miercuri, după meciul Simonei cu jucătoarea din Kazahstan.

Datorită acestui abandon Simona Halep ar putea coborî în clasamentul WTA în cazul în care Petra Kvitova sau Kiki Bertens câştigă turneul.