Simona Halep a devenit numărul 1 mondial

Un vis împlinit: Jucătoarea română de tenis Simona Halep va ocupa, de luni, locul 1 în clasamentul WTA.
Simona Halep, noua lideră a ierarhiei WTA.
Simona Halep, noua lideră a ierarhiei WTA. (China Open/facebook)

Simona Halep ne-a produs cea mai frumoasă bucurie. Cea mai iubită tenismenă de la noi din ţară va fi, începând de luni, "regina tenisului feminin", după ce a câştigat astăzi semifinala turneului de la Beijing, jucată în compania letonei Jelena Ostapenko (20 ani, 8 WTA), scor final 6-2, 6-4, devenind astfel prima româncă nr. 1 mondial în tenis.

„Cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulţumesc fanilor pentru sprijin. Am făcut meciuri extraordinare. Sunt foarte emoţionată. Este uimitor. Mulţumesc familiei şi echipei mele, Darren, Andrei, Teo. E ziua mea specială. Nu voi uita niciodată această zi”, a mărturisit sportiva noastră la finalul partidei cu Ostapenko.

Organizatorii turneului din capitala Chinei i-au pregătit o surpriză Simonei după ce a devenit numărul 1 WTA. Constănţeanca a primit un aranjament floral imens, din trandafiri, în forma cifrei 1.

În continuare, calificată în finala competiţiei, românca va trebui să ţină piept franţuzoaicei Caroline Garcia, care a învins-o pe Petra Kvitova în a doua semifinală. Indiferent de rezultatul finalei de mâine, Simona Halep rămâne pe locul 1 în clasamentul WTA.

Halep devine astfel prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport