Simfonia lalelelor din Piteşti. Inspector şcolar: "Copilul meu a participat anul trecut şi eu m-am simţit tare mândru"

Parada de la Simfonia Lalelelor
Parada de la Simfonia Lalelelor (Captură video)

Comparate cu defilările de pe vremea lui Ceauşescu, manifestările prilejuite de Simfonia Lalelelor din Piteşti au stârnit indignare în spaţiul public, numeroase voci acuzând că elevi şi copii de grădiniţă au fost folosiţi pentru distracţia politicienilor. Indignarea a atins cote maxime mai ales după ce pe internet au început să circule imagini cu o fetiţă de 3 ani obligată de antrenoarea sa să stea în cap şi să se rostogolească pe ciment, sub privirile admirative ale premierului Dăncilă. Indignarea nu pare însă a fi împărtăşită şi de inspectorul general şcolar din Argeş, care declară că Simfonia lalelelor se organizează de 41 de ani şi că propriul său copil a participat în trecut la eveniment iar el, ca tată, a fost mândru.

Cât despre fetiţa de 3 ani, inspectorul a explicat, pentru Hotnews, că aceasta face parte dintr-un club sportiv privat, “eventual afiliat la federaţia română de gimnastică”, iar Ministerul Educaţiei nu are treabă cu cluburile private.

“Dacă aş avea o pârghie… cred că ar fi cumva cercetată disciplinar, i-aş recomanda o cercetare disciplinară şcolii respective, pentru că nu a respectat măsurile de siguranţă privind copiii. Nu poţi să faci exerciţii de gimnastică cu copiii pe ciment, pe beton”, a mai precizat Tudosoiu Dumitru, potrivit căruia presa politizează evenimentul.

Tudosoiu a mai ţinut să declare că Simfonia lalelelor se organizează de 41 de ani, de către Primărie în parteneriat cu Inspectoratul şcolar şi că anul acesta a primit pentru prima dată sesizări din partea părinţilor.

"Foarte mulţi dintre copiii care au participat la paradă au venit însoţiţi de părinţi, au fost aplaudaţi de părinţii lor, fotografiaţi de părinţii lor. (...)

Copilul meu a participat, nu anul acesta, pentru că a fost uşor răcit, ci anul trecut, fiind clasă pregătitoare, şi acum 2 ani, fiind grupa mare de grădiniţă. Copilul meu a participat şi eu m-am simţit tare mândru să îl văd că are flori în mână şi că este frumos îmbrăcat (...)

"Această acţiune nu a avut caracter politic. (...) Dacă am avut onoarea ca un prim-ministru să asiste la această paradă a noastră, asta e cu totul si cu totul altceva. Nu pentru oamenii ăştia au venit copiii, noi nu am pregătit o Simfonie a lalelelor pentru o mână de oameni care au venit din Bucureşti” - a declarat pentru hotnews.ro inspectorul şcolar general din Argeş.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne