Siegfried Mureşan: Teodorovici s-a lăudat seara că avem bani de pensii până în 2021. A doua zi s-a împrumutat

Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan i-a cerut, marţi, ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să fie sincer atunci când afirmă că “avem bani de pensii până în 2021” şi să precizeze că asta e valabil doar în condiţiile în care “statul continuă să se împrumute ca şi până acum”.

“Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, s-a lăudat duminică seară că 'avem bani de pensii până în 2021'. A doua zi, Ministerul Finanţelor s-a împrumutat cu 706 milioane de lei de la bănci. Alte 5 miliarde de euro au fost împrumutate de Ministerul Finanţelor de pe pieţele externe în prima jumătate a anului. Deficitul bugetar în primele 5 luni ale anului a fost de 14,7 miliarde de lei, în creştere cu 80% faţă de anul trecut”, a declarat Siegfried Mureşan, pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul arată că avem cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană (UE) în primul trimestru al anului, conform datelor ‘Eurostat’. Deficitul României este de 7,5 ori mai mare decât media UE.

“Aşa că ministrul Teodorovici trebuie să fie sincer şi să spună: ‘avem bani de pensii până în 2021 dacă vom continua să ne împrumutăm ca până acum, în numele românilor’. Înainte de a vorbi de anul 2021, ministrul Teodorovici trebuie să ne explice urgent ce măsuri va lua pentru a reduce risipa bugetară şi pentru a putea achita pensiile şi salariile românilor fără a se mai împrumuta în neştire în numele românilor”, a punctat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne