Siegfried Mureşan se adresează Comisiei Europene: Regiunea Nord-Est este una dintre cele mai sărace regiuni din UE

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

Regiunea Nord-Est a României este una dintre cele mai sărace regiuni din Uniunea Europeană, iar una dintre cauze o reprezintă lipsa infrastructurii, astfel că Autostrada Târgu Mureş–Iaşi–Ungheni trebuie să fie o prioritate, a atras atenţia, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Siegfried Mureşan, care a trimis o interpelare CE pe această temă.

"Autostrada Târgu Mureş–Iaşi–Ungheni a fost inclusă în Reţeaua TEN-T centrală şi poate fi construită cu fonduri europene. Din păcate, la nivel naţional, nu a fost făcut nimic concrect pentru construcţia autostrăzii. Din acest motiv, am trimis o interpelare scrisă Comisiei Europene în care am întrebat ce măsuri poate implementa Comisia pentru a se asigura că autorităţile naţionale vor lua măsurile necesare", a declarat Siegfried Mureşan.

Vă prezentăm mai jos conţinutul integral al interpelării:

Regiunea Nord-Est a României este una dintre cele mai puţin dezvoltate regiuni din Uniunea Europeană. O cauză a acestei situaţii o reprezintă lipsa unei infrastructuri adecvate şi a interconexiunii cu alte regiuni. Acesta este motivul pentru care construcţia Autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni este o prioritate şi ar putea să contribuie semnificativ la dezvoltarea regiunii.

Autostrada face parte din Reţeaua TEN-T centrală, astfel, poate fi finanţată prin intermediul fondurilor structurale acordate de Uniunea Europeană. Din păcate, la nivel naţional nu a fost luată nicio măsură concretă pentru a pune în practică acest proiect important.

Luând în considerare angajamentele asumate de România şi obiectivele Uniunii Europene de a finaliza Reţeaua TEN-T Centrală până în 2030, cum ar putea fi afectată România de nerespectarea acestor obligaţii? Care sunt măsurile pe care Comisia le poate implementa pentru a se asigura că autorităţile naţionale vor lua măsurile necesare în acest sens?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne