Siegfried Mureşan: Rusia vrea o Moldova slabă şi dependentă de Moscova

Banca Mondială şi UE au contribuit în 2016, cu un sprijin financiar de 85,2 milioane de euro, respectiv 94,9 milioane de euro pentru dezvoltarea R. Moldova, fiind adevăraţii prieteni ai ţării, afirmă eurodeputatul.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Echipa de experţi a Băncii Mondiale au prezentat la Chişinău, proiectul „Competenţe pentru locuri de muncă”, în valoare de 30 de milioane de dolari. În context, deputatul European Siegfried Mureşan menţionează că proiectul va contribui, printre altele, la îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor şi la corelarea nevoilor reale ale pieţei muncii cu sistemul de învăţământ. Esenţial este ca tinerii să dobândească la şcoală acele competenţe pe care le cer angajatorii pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă după finalizarea studiilor.

Europarlamentarul notează că Banca Mondială este al doilea partener de dezvoltare al Republicii Moldova, după Uniunea Europeană. Ambele au contribuit, doar în 2016, cu un sprijin financiar de 85,2 milioane de euro, respectiv 94,9 milioane de euro la dezvoltarea ţării.

“Este clar, aşadar, cine sunt adevăraţii prieteni ai Republicii Moldova. Uniunea Europeană şi alţi parteneri internaţionali doresc o Republica Moldova stabilă, competitivă şi prosperă, pe când Federaţia Rusă vrea o Moldova slabă şi dependentă de influenţa de la Moscova”, a conchis Mureşan.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe