Siegfried Mureşan: Lipsa infrastructurii de transport alungă investitorii şi ţine oamenii în sărăcie

Guvernul PSD-ALDE trebuie să înţeleagă că investiţiile în infrastructură sunt vitale pentru dezvoltarea mediului de afaceri străin şi autohton, a atras atenţia europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Lipsa infrastructurii de transport din România alungă investitorii şi ţine oamenii în sărăcie, a remarcat luni, pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Investiţiile străine directe s-au dublat doar în trei dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României în ultimii zece ani. Astfel, regiunile din vestul, nord-vestul şi nord-estul ţării au atras mai multe investiţii străine datorită unei infrastructuri de transport mai dezvoltate şi a apropierii de graniţe şi de conexiunile la reţeaua de autostrăzi din Europa de Vest", a declarat Siegfried Mureşan.

Guvernul PSD-ALDE trebuie să înţeleagă, a continuat europarlamentarul, că investiţiile în infrastructură sunt vitale pentru dezvoltarea mediului de afaceri străin, dar şi autohton şi că infrastructura proastă înseamnă costuri mai mari cu transportul mărfurilor şi produse mai scumpe.

"Dacă aceste costuri sunt reduse, investitorii ar putea folosi banii astfel obţinuţi pentru dezvoltarea activităţii, pentru a crea noi locuri de muncă şi pentru a mări salariile. Ca să avem locuri de muncă mai bune şi mai bine plătite în România trebuie să atragem mai multe investiţii private, iar pentru asta avem nevoie de o infrastructură competitivă în toate regiunile ţării", a precizat Siegfried Mureşan.