Siegfried Mureşan îi cere Ursulei von der Leyen să obţină aderarea României la Schengen

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL), vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, i-a solicitat marţi candidatei la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să folosească toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a obţine aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

„Ca europarlamentar român, vreau să vă spun un singur cuvânt: Schengen. Bulgaria şi România îndeplinesc condiţiile de aderare la zona Schengen încă din 2011. Noi, Parlamentul European, am solicitat aderarea de mai multe ori. Vă solicit să vă alăturaţi Parlamentului şi, împreună cu noi, să folosiţi instrumentele pe care le aveţi la dispoziţie pentru a obţine aderarea Bulgariei şi României la Spaţiul Schengen. Aceasta este tema pe care cetăţenii din Bulgaria şi România au cele mai multe aşteptări de la Uniunea Europeană. Aderarea României şi Bulgariei va întări securitatea spaţiului Schengen, nu o va slăbi”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan în plenul Parlamentului European, la dezbaterea cu candidatul pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Dumneavoastră propuneţi un instrument de convergenţă pentru zona euro. Este un instrument necesar, dar rugămintea mea pentru dumneavoastră este să deschideţi acest instrument şi pentru statele care încă nu sunt în zona euro, dar care se pregătesc să adere (cum este şi cazul României – n.n). Trebuie să permiteţi ţărilor care vor să adere la zona euro să contribuie la acest instrument, să beneficieze de acesta şi să devină parte la procesul de luare a deciziilor. Aceasta va facilita aderarea ţărilor la zona euro, va consolida economia europeană şi, de asemenea, va îmbunătăţi unitatea în toată Uniunea Europeană”, a mai adăugat Siegfried Mureşan, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

Dezbaterea din plenul Parlamentului European cu candidatul Ursula von der Leyen a avut loc înainte de votul Parlamentului privind alegerea viitorului preşedinte al Comisiei Europene, programat pentru această seară, la ora 18.00, ora Franţei (ora 19.00, ora României).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne