Siegfried Mureşan: Guvernul PSD-ALDE a dus România în fruntea Europei la inflaţie

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

Guvernul PSD-ALDE a dus România în fruntea Europei la inflaţie şi la coada listei pentru aderarea la zona euro, a atras atenţia europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"România are, pentru a 6-a luna consecutivă, cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană. Asta înseamnă, în primul rând, că românii îşi permit să cumpere mai puţine lucruri cu aceiaşi bani de la o lună la altă, faţă de cei mai mulţi europeni care se bucură de stabilitatea preţurilor la raft", a declarat Siegfried Mureşan.

foto
foto

"În al doilea rând, inflaţie ridicată înseamnă că suntem la coada listei privind aderarea la zona euro. Stabilitatea preţurilor este unul dintre criteriile principale pentru aderarea la zona euro. Iată, în tabel, unde se situează Croaţia, cu o inflaţie de 0,5%, şi unde este România", a punctat Siegfried Mureşan.

Deputatul european a afirmat că acesta este motivul pentru care Croaţia este la un pas de a adopta moneda unică, iar România nu are în prezent nicio perspectivă de aderare.

"Nu aduce absolut nimic bun românilor această inflaţie record şi nu există niciun alt motiv pentru această inflaţie decât proasta guvernare!", a conchis Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne