Siegfried Mureşan: E fără precedent în istoria Consiliului UE. Guvernul are ca unică prioritate eliberarea corupţilor

Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a lansat un nou atac, marţi, pe pagina sa de socializare, la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care o acuză că are ca singură prioritate mutilarea justiţiei pentru scăparea politicienilor corupţi.

"În plină Preşedinţie română a Consiliului Uniunii Europene, prioritatea Guvernului PSD-ALDE rămâne aceeaşi: modificarea legii astfel încât corupţii să rămână nepedepsiţi. Ministrul Toader a pregătit o ordonanţă prin care se pot contesta sentinţele definitive ale corupţilor, inclusiv sentinţa infractorului Liviu Dragnea", a declarat Siegfried Mureşan.

Potrivit deputatului european, este fără precedent în istoria Consiliului UE ca preşedinţia să fie deţinută de un guvern care are ca unică prioritate slăbirea justiţiei şi eliberarea corupţilor de răspunderea legii.

"De aceea toţi colegii de la Bruxelles mă întreabă cu îngrijorare dacă acest Guvern este capabil să conducă Consiliul timp de 6 luni, în loc să mă întrebe despre priorităţile preşedinţiei noastre", a precizat Siegfried Mureşan.