Siegfried Mureşan: Dragnea crede că România este Republica Populară Chineză, iar PSD este Partidul Comunist Chinez

Rolul guvernului este să îmbunătăţească viaţa oamenilor, nu să-i ameninţe pe cei ce nu-i cântă în strună cu instituţiile statului, reaminteşte Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Liviu Dragnea crede că România este Republica Populară Chineză, iar PSD este Partidul Comunist Chinez, susţine Siegfried Mureşan, omul care l-a "mâhnit" pe premierul Tudose prin declaraţii despre irelevanţa vizitei acestuia la Bruxelles. Ameninţat de Dragnea cu sesizări către instituţiile statului, Mureşan a reamintit, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Adevărul, că România este un stat membru UE, unde nu se aplică ce au învăţat liderul PSD şi premierul la chinezi.

"Liviu Dragnea crede că România este Republica Populară Chineză, iar PSD este Partidul Comunist Chinez. Am văzut că ieri premierul Tudose s-a întâlnit cu fostul şef al propagandei Partidului Comunist Chinez, dar le spun foarte clar: ce învăţaţi de la chinezi nu se poate aplica într-un stat membru UE. Rolul guvernului este să îmbunătăţească viaţa oamenilor, iar al opoziţiei este să spună unde greşeşte şi să vină cu soluţii alternative. Dacă Dragnea crede că celor care nu-i cântă în strună, le poate face viaţa grea, ameninţându-i cu instituţiile statului, atunci se înşală. Dacă el crede că România se mai poate întoarce în anii 90, când Justiţia se făcea la partid, se înşală şi va pierde clar această luptă.", a declarat Mureşan, în contextul în care Liviu Dragnea a susţinut că va sesiza instituţiile statului, după ce europarlamentarul a criticat modul în care a decurs vizita lui Tudose la Bruxelles.

Amintim că Siegfried Mureşan a remarcat, cu ocazia vizitei premierului la Bruxelles, că "suntem oficial copilul-problemă al Uniunii Europene, niciunul dintre preşedinţii instituţiilor europene nu a acceptat să iasă în conferinţă comună cu prim-ministrul Guvernului României, Mihai Tudose".

Cât despre cum s-a comportat Tudose în sine la Bruxelles, nu acest aspect este relevant, ci modul în care este văzută România, mod ce s-a reflectat în felul în care a fost tratată vizita premierului.

"Nu asta este important, ci cum este văzută ţară. În februarie, guvernul a dat OUG13 şi la Bruxelles oficialii i-au lăudat pe protestatarii care au ieşit în ţară pentru susţinerea statului de drept. Aşa ne vedeam atunci la Bruxelles: bravo pentru cei care au ieşit în stradă, ruşine politicienilor care au atacat statul de drept. Acum lumea nu înţelege cum un partid care a câştigat alegeri, şi-a pus un guvern, iar după 6 luni l-a demis. Grindeanu ştie acum că Dragnea e rău, dar în decembrie nu ştia asta? Au dat jos guvernul în Parlament, iar senzaţia dată la Bruxelles este că Parlamentul actual dă impresia de disfuncţionalitate. În ce măsură se poate Europa baza pe un parlament de genul, este o întrebare pe care şi-o pun liderii europeni.", a declarat Mureşan.

Interviul poate fi citit aici