Siegfried Mureşan a fost ales vicepreşedinte al Partidului Popular European

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Facebook - Siegfried Muresan)

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) a fost ales, joi, în funcţia de vicepreşedinte al Partidului Popular European (PPE) la Congresul Statutar al partidului care a avut loc la Zagreb, în Croaţia.

”În mandatul meu de vicepreşedinte, voi lupta în primul rând ca Partidul Popular European să fie partidul european care contribuie decisiv la întărirea României în Uniunea Europeană.

Vreau ca Partidul Popular European să fie în continuare partidul care rezolvă problemele oamenilor, partidul care nu se joacă cu temerile europenilor, ci care oferă soluţii ce funcţionează în realitate.

Consider că trebuie să apărăm valorile europene. În România, noi, Partidul Naţional Liberal, am câştigat alegerile europarlamentare cu steagul Uniunii Europene în mâinile noastre.

Apărând valorile europene în fiecare stat membru, aşa cum am făcut şi în România, îi vom avea pe oameni de partea noastră”, a declarat Siegfried Mureşan, după votul din Congresul PPE.

Deputatul european a adăugat că un obiectiv prioritar al mandatului său va fi Bugetul multianual al Uniunii Europene post-2020.

”Trebuie să adoptăm bugetul cât mai repede şi trebuie să adoptăm un buget adecvat priorităţilor propuse. Dacă vrem să facem mai mult pentru oameni, ne trebuie şi o finanţare pe măsură. Voi sprijini acest obiectiv şi din Parlamentul European, unde sunt vicelider al Grupului PPE responsabil pentru buget.

PPE a câştigat ultimele 4 alegeri europene. Pentru a continua să câştigăm în viitor, trebuie să evoluăm, trebuie să ţinem pasul cu aşteptările oamenilor, inclusiv cu noile aşteptări ale tinerilor.

De aceea, o altă prioritate a mea va fi să reprezint interesele noii generaţii. Este datoria noastră să echipăm tinerii europeni cu acele aptitudini de care au nevoie într-o Europa unită. Cum 65% din angajatori apreciază experienţa internaţională a viitorilor angajaţi, obiectivul meu este să extindem toate acele programe care încurajează mobilitatea, precum Programul de mobilitate universitară «Erasmus».

Voi lucra îndeaproape cu noul preşedinte al PPE, Donald Tusk. Este un prieten al României, un om politic care înţelege foarte bine aşteptările poporului român de la Uniunea Europeană”, a conchis Siegfried Mureşan.

Aproximativ 2.000 de persoane din 40 de ţări au participat la Congresul PPE de la Zagreb. Dintre aceştia, 719 delegaţi cu drept de vot au fost prezenţi la Congresul de la Zagreb, unde şi-au ales preşedintele, vicepreşedinţii, secretarul general şi trezorierul partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne