Sic transit "gloria"...Fostul premier Petre Roman rămâne fără mandatul de deputat

Petre Roman
Petre Roman (Epoch Times România)

Fost tovarăş de FSN cu Ion Iliescu, fost idol al electoratului de sex feminin de la APACA, fost premier, Petre Roman este pe punctul de a deveni şi fost deputat. Luni, 2 februarie, Plenul Camerei Deputaţilor va lua act de încetarea mandatului liberalului Petre Roman, declarat de ANI în stare de incompatibilitate, a anunţat joi preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

"În şedinţa de plen de luni, înainte de ora prim-ministrului, vom lua act de încetare mandatului domnului Petre Roman. Biroul permanent a solicitat Comisiei juridice ca până atunci să facă un raport pe acest subiect", a declarat Zgonea, citat de Agerpres, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Şedinţa pentru discutarea cazului Petre Roman va avea loc luni, în jurul orei 14,00, înainte de şedinţa plenului, mai relatează sursa citată.

Reamintim că, pe 12 ianuarie, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat ca Petre Roman să fie revocat din funcţia de deputat, după ce raportul prin care a fost constatată incompatibilitatea fostului premier a rămas definitiv, prin necontestare.

În martie 2014, ANI a constatat incompatibilitatea a 22 de deputaţi şi zece senatori, printre care Petre Roman. În ceea ce-l priveşte pe fostul premier, ANI a arătat că acesta se află în incompatibilitate din 20 decembrie 2012, deoarece deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată - Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

Iniţial Petre Roman a contestat raportul la Tribunalul Bucureşti, care i-a respins contestaţia, instanţa competentă în acest caz fiind Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit comunicatului ANI, raportul nu a mai fost contestat ulterior la CAB, în termenul legal de 15 zile de la primire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne