Şi dacă ar candida şi Cioloş, şi Iohannis? Ce spune Dragoş Pîslaru

Fostul prim-ministru tehnocrat Dacian Cioloş, liderul partidului RO, ar putea candida la alegerile prezidenţiale din 2019, susţine fostul ministru Dragoş Pîslaru.
Dragoş Pîslaru
Dragoş Pîslaru (Mihuţ Savu)

Partidul Mişcarea România Împreună - RO - este pregătit pentru o eventuală candidatură la Preşedinţie a fostului premier Dacian Cioloş, a atras atenţia, la Digi24, fostul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, care se numără printre fondatorii noii formaţiuni.

Jurnalist: Sunteţi pregătiţi şi dacă va candida la un nou mandat Klaus Iohannis?

Pîslaru: Da, sigur că da, am spus-o în repetate rânduri...

Jurnalist: Adică să candideze atât Klaus Iohannis, cât şi, din partea dvs., dl. Cioloş.

Pîslaru: Din acest punct de vedere ar trebui să ne uităm la ce aduce pozitiv această bătălie, în condiţiile în care trebuie să fim siguri că există un al doilea tur.

Jurnalist: Ce ar aduce pozitiv?

Pîslaru: Asta spun, trebuie să ne gândim ce ne-ar aduce pozitiv acest lucru. Vă spuneam că de pregătiţi suntem pregătiţi, dar trebuie să ne gândim care ar fi beneficiul unei astfel de lupte, care ar putea, până la urmă, prin divizarea unor...

Jurnalist: Unii analişti v-ar putea spune, de exemplu, ceva negativ: că veţi diviza dreapta...

Pîslaru: Despre asta este vorba. Deci în contextul acelor alegeri prezidenţiale, trebuie să te asiguri că în turul doi vom avea măcar o opţiune pe care să o putem considera ca alternativă.

Fostul ministru a repetat că cei 50.000 de oameni, care, susţine el, sunt alături de RO, sunt pregătiţi să susţină o candidatură a lui Dacian Cioloş la Preşedinţie.

"Şi vom fi din ce în ce mai articulaţi în a susţine că există o alternativă la ce se întâmplă astăzi în România şi o putem pune pe masă", a asigurat Dragoş Pâslaru.

Reamintim că Cioloş declara luna trecută, într-un interviu la Adevărul, că îl va susţine pe Iohannis la prezidenţiale dacă acesta va decide să candideze, dar dacă preşedintele va deveni liderul Consiliului European de la Bruxelles, aşa cum s-a speculat, nu exclude o posibilă candidatură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne