Shen Yun prezintă ”Ordine din Ceruri”, afirmă preşedintele unei firme de consultanţă

Dr. Trader-Leigh la spectacolul Shen Yun Performing Arts din Washington, la Kennedy Center, în seara zilei de miercuri.
Dr. Trader-Leigh la spectacolul Shen Yun Performing Arts din Washington, la Kennedy Center, în seara zilei de miercuri. (Matthew Robertson / The Epoch Times)

Washington - De fapt toţi cei care vizionează spectacolele Shen Yun Performing Arts sunt încântaţi. Cei mai mulţi oameni le adoră. Apoi, există unele persoane, cum ar fi Dr. Karyn Trader-Leigh, care sunt pur si simplu uimite şi pot vorbi pe larg despre ce anume le-a captivat din acest spectacol.

Shen Yun Performing Arts, cu sediul la New York, face un turneu mondial cu misiunea de a reînvia 5000 de ani de cultură chineză de inspiraţie divină.

Dr. Trader-Leigh, preşedintele şi CEO al KTA Global Partners, o firma de consultanţă de management, în Districtul Columbia, a văzut Shen Yun la Kennedy Center pe 28 martie.

La fel ca soţul ei, care îmbrăcat elegant, cu un sacou cu buzunare pătrate, stătea în apropiere, trăgând din pipă, Dna Trade-Leigh a început să descrie în detaliu felul în care s-a bucurat de spectacol.

"Dacă eşti un părinte chinez şi familia ta a fost aici de generaţii, sau nu de mult timp, aceasta este o ocazie minunată de a oferi copiilor tăi cultura ta istorică. Deci, chiar îmi place ocazia de a face asta."

"Apoi, există, de asemenea, posibilitatea de a expune altor persoane istoria culturii chineze. Îmi plac piesele din natură. Îmi plac piesele legate de cultura spirituală, de valorile şi sistemul de valori şi rolul pe care acesta l-a jucat de-a lungul culturii. Şi apoi, desigur, e interesant, primeşti un fel de juxtapunere de curent cu China modernă când vedeţi luptaîn legătură cul modul în care aceştia privesc Falun Dafa, şi o parte din ... am fost în China de câteva ori, şi există acest gen de alegere interesantă şi libertate, şi rolul dezvoltării spirituale şi de control şi luptele din societate. Primeşti un instantaneu asupra unora dintre aceste aspecte, în ultima piesă."

"Apoi, este frumuseţe artistică acolo. Este interesant şi fascinant, valoarea artistică a fundalului şi a modului în care acestea se împletesc cu dansul şi teatrul, astfel încât cineva literalmente iese din ecran, modul în care au creat asta şi au creat contextul, ceea ce se întâmplă în ceruri şi în lumea spirituală şi modul în care aceasta se reflectă pe pământ şi în conştiinţă. Aproape că trebuie să analizezi şi să te gândeşti la ceea ce vezi, deoarece există acolo o mulţime de comunicare pe o mulţime de niveluri diferite, despre viaţă, despre evoluţia spirituală şi dezvoltare."

"Îmi place piesa despre Tibet. Am iubit ludicitatea călugărilor şi cum este viaţa de sihastru. Aceasta m-a făcut să mă gândesc la viaţa dinainte de a privit atât de mult emisiunile de televiziune, în ceea ce priveşte modul de a ne distra, grandoarea spectacolului, toate aceste tipuri de lucruri."

"Celălalt lucru care m-a uimit cu privire la istorie a fost faptul că istoria este de multe ori povestită prin ochii celor bogaţi cu palate şi regate, aşa că am fost bucuros să văd o piesă despre o subgrupare etnică, care a fost importantă. Apoi, a fost piesa tibetană, mai ales atunci când ştii ce se întâmplă între China şi Tibet. A fost frumos să vezi în contextul acestui întreg eveniment acele diferite piese şi povestiri."

Oficialul cugeta la valorile ilustrate în spectacol.

Când vedeţi structura dansului care îmi comunică ceva despre ordine şi ordinea din univers, şi aducerea ordinii în haos. Asta ajunge la mine, prin intermediul dansatorilor."

"Există o mulţime de valori. Este esteticul alături de frumuseţe şi ordine. Când vezi structura dansului şi ea îţi comunică ceva despre ordine, şi ordinea în univers, şi aducerea ordinii în haos. Care ajunge la mine, prin intermediul dansatorilor. Procesul dansului, structura lui ca o modalitate de a povesti despre istoria unei culturi şi despre modul în care aceasta este prezentată. Se spune ceva despre ordinea din univers, ordinea din ceruri.

"Există o povestire despre reîncarnare. Ceea ce mi-a trecut prin minte a fost: ceea ce-i dă unei persoane posibilitatea de a se încarna într-o anumită cultură, într-o ţară anume, într-un anumit loc şi are un anumit rol în această lume, e un mesaj care vă este dat pentru a-l aduce şi a-l arăta. Nu vreau să devin atât de eteric aici, dar m-a făcut să mă gândesc la aceste lucruri."

"Valoarea comunităţii, piesa cu grupul etnic din Sichuan. Nu auzi mereu despre grupuri etnice din China, cu excepţia populaţiei Han, care este toată lumea. Aşa că e pentru a auzi despre viaţa comunitară şi rurală şi de viaţa ţăranilor, şi de rolul dansului şi al culturii care susţin asta. Aşa că asta este o valoare, comunitatea ca valoare. Aceste tipuri de lucruri sunt tipurile de lucruri analizate de creierul meu pe când priveam atent la asta."

Dr. Trader-Leigh a vorbit despre frumuseţea din spectacol.

"Ei bine, asta e din plin. Folosirea culorilor, a dansatorilor, mişcările corpului. Fluiditatea şi fluxul din mişcarea corpului. Aceasta este o formă de frumuseţe care comunică frumuseţe. Folosirea spaţiului, nu doar mişcarea, dar spaţiul pe care cineva îl creează în design în jurul său şi cu toată lumea, asta este o formă de frumuseţe. Culoarea este frumuseţe. Deci, designul artistic, ... şi apoi e ceva în asta, există o întreagă estetică, care este doar rolul pe care îl joacă în viaţă frumuseţea. Nu ştiu cum s-o spun. Este aproape ca şi cum frumuseţea are un scop spiritual. Natura. Există o mulţime de natură acolo, atunci când veţi vedea munţii din China. Aceasta m-a făcut să mă gândesc cât de diferit este pământul. "

Shen Yun Performing Arts, cu sediul la New York, are trei companii care efectuează simultan turnee în jurul lumii, cu misiunea de a reînvia cultura tradiţională chineză. Shen Yun Performing Arts Touring Company va evolua la Kennedy Center Opera House, Washington, DC, până pe 1 aprilie.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este un sponsor onorat al Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură