Shen Yun este “captivant, incredibil”, spune un consilier local

Consilierul oraşului Mississauaga Ron Starr, a notat că Shen Yun este o experienţă culturală extraordinară
Consilierul oraşului Mississauaga Ron Starr, a notat că Shen Yun este o experienţă culturală extraordinară (Courtesy of NTD Television)

MISSISSAUGA, Canada—Shen Yun Performing Arts nu este de ratat, potrivit consilierului local din Mississauga, Ron Starr.

“Spectacolul este minunat. Este atât de entuziast – culoarea şi costumele şi chiar şi numai oamenii executând diversele dansuri”, a spus dl Starr în pauza de la jumătatea spectacolului de sâmbătă seara.

Dl. Starr a făcut parte din pubicul care a umplut până la refuz sala de la Living Arts Centre, al patrulea din cele cinci spectacole Shen Yun jucate cu casa închisă în Mississauga.

„Sunt atât de fericit că sunt aici să-l văd pentru prima dată. Sunt pur si simplu uimit când văd despre ce fel de spectacol este vorba”, a spus el.

Shen Yun prezintă, în principal, dans clasic chinezesc, o tradiţie transmisă de-a lungul timpului de la curţile imperiale şi sălile de operă chinezeşti de mii de ani.

Shen Yun a fost fondat în 2006 cu misiunea de a renaşte 5000 de ani de cultură chineză de inspiraţie divină. Acea cultură, remarcă website-ul Shen Yun, aproape că a dispărut după 60 de ani de conducere comunistă.

Spectacolul include dansuri etnice şi dansuri folk şi dansuri ce înfăţişează povestiri istorice şi povestiri din literatura clasică.

„Sunt foarte, foarte încântat să fiu aici şi aş recomanda oricui să vină şi să vadă spectacolul”, a spus dl Starr.

Dl Starr a spus că Shen Yun arată cum China a evoluat pe parcursul a mii de ani, la fel ca şi provocările aduse civilizaţiei.

„Ca individ care nu este chinez şi cineva căruia îi plac spectacolele, învăţ ceva în această seară şi cred că este important. Nu ar trebui să încetăm niciodată să învăţăm de la noi şi din alte culturi”.

El a adăugat că Shen Yun a fost o ocazie de a învăţa ceva despre cultura chineză.

„Eu sunt unul dintre acei oameni care recomandă tuturor să fie prezent, să urmărească foarte atent spectacolele şi să se bucure”. „Captivant. Incredibil. Trebuie să-l vezi.”

Dl. Starr şi-a început cariera politică în 2010 după ce şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Deanlee Management Inc., o firmă deţinută de familie care se ocupă de dezvoltare, planificare, construcţie şi utilizarea terenurilor.

El a fost preşedintele consiliului de administraţie al Enersource Hydro Mississauga timp de şase ani şi o parte din acea perioadă a fost mandatat ca preşedinte suplinitor şi director executiv.

Dl Starr a fost, de asemenea, preşedintele consiliului de administraţie al Municipal Electrical Association în 1999, reprezentând, la vremea respectivă, aproximativ 250 de reţele de distribuţie a energiei electrice în provincia Ontario.

Un reportaj al NTD Television împreună cu reporterul Epoch Times Matthew Little

Shen Yun are sediul la New York şi este compus din trei companii care merg în turnee mondiale în fiecare an având misiunea de a reînvia 5.000 de ani de cultură tradiţională chineză.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură