Sfaturi pentru marketing online şi cum să te pregăteşti de Blackfriday. Dialog cu Liviu Taloi

(photos.com)

Vrei să porneşti o afacere în mediul On Line? Sau poate ai deja una şi vrei să o îmbunătăţeşti? Invitat la BiziLive TV, Liviu Taloi, consultant cu vastă experienţă pe comerţ electronic, a răspuns la numeroase întrebări legate de eCommerce.

Ce platformă de ecommerce să aleg la început, închiriată sau custom?

Dacă eşti la început şi încă nu ai clar mesajul de marketing, piaţa ţintă şi cota de piaţă, Liviu te sfătuieşte să alegi o platformă de tip Saas. Testează capacitatea ta de comerciant printr-o platformă Saas. Din punct de vedere al planului bugetar este mult mai uşor de bugetat această chirie lunară.

Marketplace vs site propriu ?

Potrivit lui Liviu Taloi, în marketplace ai un marketing foarte bun de produs, în rest eşti puţin limitat! Pe site-ul tău ai acces în plus la marketingul online clasic, rata de conversie şi la tool-uri de usability. Marketplace-ul este foarte bun pentru producători, dacă eşti comerciant nu te axa doar pe acest canal, sugerează specialistul.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi urmări în înregistrarea emisiunii.

Liviu Taloi este consultant pe comerţ electronic din anul 2004, cu experienţă în activităţile de zi cu zi ale magazinelor online româneşti. În perioada 2004 – 2006 a fost PR Manager la eMAG. După încetarea colaborării cu eMAG a acordat servicii de consultanţă specifică principalelor magazine online din România, în domeniile IT&C, imobiliare, turism, bricolaj, cadouri, cărţi.