Sfatul lui Cîţu pentru Grindeanu: Renunţaţi la masa de la Isoletta şi luaţi-vă popcorn!

Senatorul PNL Florin Cîţu - fost economist şef al ING BANK - îi transmite via Facebook lui Grindeanu o serie de întrebări la care ar fi bine să aibă răspuns pentru a fi credibil mâine când va discuta bugetul pe 2017 cu preşedintele Iohannis.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

În contextul în care şeful statului l-a convocat pe premier la Cotroceni pentru discuţii pe tema bugetului, senatorul PNL Florin Cîţu îi dă, pe Facebook, o serie de sfaturi lui Grindeanu, astfel încât acesta "să facă o figură frumoasă în faţa preşedintelui."

Concret, Cîţu îi cere lui Grindeanu să răspundă la o serie de întrebări legate de câteva puncte nevralgice din legea bugetului, act normativ adoptat în stil hei-rupist de Parlamentul majoritar PSD. Prin întrebările sale, liberalul - care, reamintim, a tras puternice semnale de alarmă legate de modul în care a fost întocmit bugetul - atrage atenţia asupra unor nebuloase (ca să nu le spunem puncte nevralgice) din buget.

Redăm postarea liberalului:

"Primul sfat pentru Grindeanu

Îi sugerez domnului prim-ministru să renunţe la masa de la Isoletta din această seară (aluzie la faptul că presa l-a prins pe Grindeanu luând masă la unul din cele mai scumpe restaurante din Bucureşti n.r.). Să-şi cumpere floricele, la fel ca predecesorul său din PSD (Ponta n.r.), şi să studieze la noapte următoarele întrebări pentru ca mâine dimineaţa să facă o figură frumoasă în faţa preşedintelui.

1) Curtea de conturi spune că veniturile, în special din fonduri UE, au fost supraestimate în 2015 şi 2016. Pe ce va bazaţi când estimaţi venituri din fonduri UE de aproximativ 22 miliarde lei în 2016? Ce faceţi dacă nu le realizaţi?

2) CE estimează în prognoza de iarnă o creştere economică de 4.4% în 2017, mai mică decât cea luată în considerare de dumneavoastră la construirea bugetului. La prima rectificare de unde o să tăiaţi bani?

3) Estimaţi deficite bugetare de 2.99% din PIB în 2017, 2,96% din PIB în 2018 şi 2.6% din PIB în 2019. Unde este spaţiul fiscal care să permită o lege a salarizării unitare şi creditele de angajament care se întind pe mai mulţi ani fără să depăşiţi deficitul de 3% din PIB?

4) Aplicaţi din 2017 an legea salarizării unitare?

5) Din ce domeniu veţi reduce cheltuielile pentru a va asigura că deficitul bugetar nu depăşeşte 3% din PIB în 2017?

Sper să treceţi testul mâine. Mai ales că va dau întrebările dinainte.

P.S. Floricelele s-ar putea să poarte ghinion. I-au mai purtat unui prim-ministru", scrie Cîţu.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat luni oficial premierului Sorin Grindeanu o întrevedere cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2017.

Solicitarea lui Iohannis vine în contextul în care Opoziţia a criticat puternic bugetul adoptat de PSD, considerându-l nerealist, populist şi chiar toxic iar liberalul Cîţu a arătat că bugetul este bazat pe cifre false furnizate de Comisia Naţională de Prognoză care a generat datele de care avea nevoie PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne