Sfatul bunicii: Îngrijirea naturală a părului

Ingrediente pentru remedii naturale
Ingrediente pentru remedii naturale (Cat Rooney/The Epoch Times)

În timpul iernii trebuie să acordăm mai multă atenţie îngrijirii părului din cauza temperaturilor scăzute, vântului şi purtării de căciuli, precum şi efectelor uscării părului datorită căldurii din interiorul locuinţei.

Unele dintre sfaturile pe care le-am auzit când am fost tineri au fost uitate şi schimbate cu produse noi şi îmbunătăţite, dar ele au funcţionat timp de generaţii şi când le încercăm din nou, descoperim că încă mai funcţionează şi astăzi.

Mama dvs v-a transmis îndemnul mamei ei de a vă pieptăna părul de 100 de ori pe zi (uşor, nu cu asprime) când eraţi mică? Mă întreb cum va arăta părul nostru dacă am face asta în fiecare zi. Pe lângă activitatea fizică, există mai multe tratamente naturale de îngrijire a părului pe care aţi putea dori să le încercaţi.

Balsamuri păr şi măşti

Mască de păr cu miere şi lămâie: se amestecă 1 lingură de miere cu suc de lămâie (1 lămâie) şi 1 lingură de apă. Aplicaţi amestecul pe părul dvs. Lăsaţi-l timp de 10 minute şi apoi spălaţi părul cu apă călduţă.

Mască de păr cu miere şi lapte sau smântână: se amestecă 2 linguri de miere cu 2 linguri de smântână sau lapte. Aplicaţi amestecul pe păr şi lăsaţi-l timp de 10 minute. Apoi se spală părul cu apă călduţă.

Dacă doriţi ca părul dumneavoastră să fie moale şi mătăsos, vă recomand un balsam natural.

Balsam cu miere: Amestecaţi 1/2 cană miere cu 1/2 lingură ulei de măsline. Lăsaţi amestecul să acţioneze timp de 30 de minute şi apoi spălaţi părul cu apă călduţa.

Tratarea problemelor

Următoarele tratamente naturale ajută la creşterea şi îngroşarea părului

Tratament cu ulei de ricin: Acest ulei stimulează creşterea părului şi întăreşte părul. Este recomandat să vă masaţi scalpul în fiecare noapte cu el, între 5 şi 10 minute. Apoi, clătiţi-vă părul cu şampon şi apă din abundenţă.

Tratament cu ulei de ricin şi ulei de măsline: Folosiţi 2-3 căţei de usturoi pisaţi bine, 3 linguri de miere, o lingură de ulei de ricin, 3 gălbenuşuri de ou şi 5 linguriţe de ulei de măsline. Se amestecă toate ingredientele până când veţi obţine un amestec omogen.

Aplicaţi masca pe părul uscat şi masaţi scalpul şi rădăcinile timp de 5-10 minute. Acoperiţi capul cu un prosop cald şi lăsaţi masca să acţioneze timp de o oră. Apoi, spălaţi părul cu puţin şampon hidratant şi multă apă. Este recomandat să utilizaţi masca o dată pe săptămână - în cazuri grave de cădere a părului o puteţi utiliza de trei ori pe săptămână.

Utilizaţi următoarele reţete pentru a combate mătreaţa şi a stimula creşterea părului

Clătire cu rozmarin: adaugaţi 50 g de frunze de rozmarin la 500 g (2 căni) de apă fierbinte (ajunsă la temperatura de fierbere). Acoperiţi timp de 30 de minute şi strecuraţi frunzele. După ce s-a răcit suficient pentru a fi utilizat, se clăteşte părul cu acest amestec.

Loţiune cu ulei de măsline şi ulei de rozmarin: Se amestecă 50 ml (3,3 linguri sau 1/5 cană) de ulei de măsline cu 3/4 linguriţă de ulei esenţial de rozmarin şi se aplică amestecul pe păr. Acordaţi o atenţie deosebită capetelor, pentru că au nevoie de mai multă grijă. După aceasta, legaţi părul într-un prosop (stil turban) şi lăsaţi-l timp de o oră. Apoi spălaţi părul cu şampon şi balsam.

Următoarele tratamente naturale sunt pentru păr deteriorat

Loţiune cu ulei de măsline şi lămâie: Se prepară o loţiune de regenerare cu 3 linguriţe de ulei de măsline cald şi 2 linguri de suc de lămâie. Se toarnă într-un flacon mic, se amestecă bine şi se aplică pe părul proaspăt spălat, masând bine scalpul. Acoperiţi capul cu un prosop timp de 30 minute, apoi se spală părul din nou.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură