Sfârşitul erei Băsescu. Preşedintele susţine ultima conferinţă de presă la Cotroceni

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu, va susţine sâmbătă, începând cu ora 18, la Palatul Cotroceni, o conferinţă de presă la care sunt invitaţi să participe toţi jurnaliştii interesaţi, atât din presa centrală, cât şi din cea locală, informează Administraţia Prezidenţială.

Reamintim că aceasta este ultima conferinţa pe care Traian Băsescu o susţine la Cotroceni în calitate de şef de stat, mâine urmând să aibă loc predarea de ştafeta către Iohannis.

Duminica, 21 decembrie, la orele 12, preşedintele ales urmează să depună jurământul de învestitură în faţa plenului Parlamentarului, după care la Palatul Cotroceni va avea loc ceremonia de predare-primire a funcţiei între preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele ales Klaus Iohannis.

La intrarea în Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis va fi primit cu garda de onoare. După intonarea imnului de stat şi primirea de către Traian Băsescu şi consilierii prezidenţiali şi de stat, Băsescu îi va înmâna lui Iohannis, în biroul preşedintelui, Sigiliul de stat, în baza căruia şeful statului conferă decoraţiile şi Ordinul Steaua României în grad de Colan care, prin lege, revine automat pe perioada mandatului preşedintelui României.

După o scurtă discuţie privată, preşedintele Klaus Iohannis îl va însoţi pe Traian Băsescu la ieşirea din Palatul Cotroceni, unde acesta va primi onorurile militare, înainte de a părăsi funcţia cea mai înaltă în stat, relatează Realitatea.net.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne