Sfârşit de drum pentru Dragnea: Din fruntea ţării direct la puşcărie. A fost condamnat la 3 ani şi 6 luni cu executare

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

UPDATE: Aşteptat de presă şi de cetăţeni în faţa casei unde locuieşte alături de prietena lui Irina Tănase, şeful PSD Liviu Dragnea a plecat în grabă într-o maşină cu geamuri fumurii spre puşcărie, reuşind să evite camerele de luat vederi.

Protestatarii au huiduit puternic când şi-a făcut apariţia maşina în care era Dragnea, iar un cetăţean chiar a lovit geamul autovehiculului. Vezi video.

Liviu Dragnea în drum spre puşcărie
Liviu Dragnea în drum spre puşcărie (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Ulterior s-a aflat că Dragnea a ieşit de fapt cu altă maşină cu geamuri fumurii din clădire, care se pare că aparţine poliţiei, prima fiind trimisă doar pentru a lua ochii presei.

Puţin după ora 17:00, şeful PSD a ajuns într-un final la Rahova, unde a fost aşteptat, de asemenea, de cetăţeni nemuţumiţi care l-au huiduit. Vezi video.

* * *

UPDATE: Înalta Curte a decis: liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Restul inculpaţilor din dosar au fost achitaţi pentru fapta de abuz în serviciu. Singurele condamnări pronunţate au fost unele simbolice, cu suspendare pentru fals intelectual.

Inclusiv fosta soţie a lui Dragnea a fost achitată pentru abuz în serviciu.

Liderul PSD, care nu a avut niciun reprezentant în sală, urmează fie să se predea la Poliţie, fie să fie luat de acasă cu duba de oamenii legii şi dus la puşcărie.

Patru dintre cei cinci judecători din complet au fost pentru condamnarea lui Dragnea.

* * *

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, aşteaptă luni decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul angajărilor fictive, în care a fost deja condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

"Dacă îmi permiteţi două întrebări: ce înseamnă că dna Gabriela Firea are posibilitatea (să candideze la prezidenţiale - n.r.) şi dvs. nu? Şi a doua întrebare: Aveţi bagajele făcute?", îl întreba cu o zi în urmă un reporter în conferinţă de presă.

"Atunci de ce aţi mai pus prima întrebare? Aşa, de spectacol? E un spectacol prost, foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut", a răbufnit Dragnea.

În timp ce procurorii au cerut o pedeapsă consistentă, şeful PSD s-a declarat mereu nevinovat, o victimă a aşa-zisului Stat Paralel cu care se tot luptă pesediştii de ceva vreme bună.

"Sunt disperaţi să nu slăbească presiunea pe completul de judecată, pentru că sunt presiuni inimaginabile. Tot sistemul, la comanda lui Iohannis, cum a făcut şi la fond... Eu ştiu ce vorbesc: tot sistemul - SRI-ul, Pahonţu, oameni din DNA", declara recent Dragnea la România TV.

Întrebat dacă are dovezi în susţinerea afirmaţiilor sale, potrivit cărora şeful statului ar încerca să influenţeze completul de la Înalta Curte, liderul PSD a replicat sarcastic: "Am visat eu".

"Nu e nicio probă în dosar, sunt nevinovat total", a transmis Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne