Severin, condamnat pentru corupţie: "Când o lege e încălcată de prea multă lume, legea trebuie schimbată"

"Când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată, că nu o să schimbăm poporul. Ne mirăm că poporul este corupt, că toată lumea încalcă legea. Dacă toţi suntem corupţi, înseamnă că nimeni nu e corupt", este de părere fostul europarlamentar PSD Adrian Severin.
Adrian Severin la DNA
Adrian Severin la DNA (Epoch Times România)

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) şi Florin Iordache (PSD), au organizat la Parlament o dezbatere pe tema independenţei justiţiei şi a relaţiilor dintre puterea judecătorească, puterea executivă şi puterea legislativă, relatează Digi24.

La întrevedere au participat şi prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, şi preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Constantin Sima. Printre invitaţi s-au mai numărat Rodica Stănoiu, fost ministru PSD al Justiţiei, colonelul în rezervă Mircea Dogaru şi Adrian Severin, fost europarlamentar PSD, condamnat în prima instanţă la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

În dezbaterea organizată la Parlament, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un nou atac clasic la adresa procurorilor şi serviciilor de informaţii, Rodica Stănoiu s-a declarat profund nemulţumită de Consiliul Superior al Magistrturii, pe care l-a catalogat drept "un organism obez, birocratic, o clonă a Ministerului Justiţiei formată din demnitari rupţi complet de realităţile sistemului", în timp ce Adrian Severin s-a plâns că "Parlamentul este atacat de Justiţie".

"Justiţia independentă nu trebuie să fie călăul libertăţilor, ci garantul libertăţilor. Or, ceea ce noi constatăm din ce în ce mai mult, mai ales prin insistenţa pe latura punitivă, că ea devine din ce în ce mai mult călăul libertăţilor. Când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată, că nu o să schimbăm poporul. Ne mirăm că poporul este corupt, că toată lumea încalcă legea. Dacă toţi suntem corupţi, înseamnă că nimeni nu e corupt. Corupţia înseamnă deviere şi devierea nu poate fi a majorităţii sau a unanimităţii", a declarat Adrian Severin.

Pentru a afla mai multe detalii despre dezbaterea respectivă intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne