Sesizarea privind averea lui Dragnea zace pe masa ANI de peste un an. Liderul PSD cheltuie 60.000 lei pe lună

USR atrage atenţia că sesizarea pe care a depus-o la Agenţia Naţională de Integritate privind averea lui Liviu Dragnea zace prin sertare de peste un an. Între timp, liderul PSD cheltuie, potrivit presei, în jur de 60.000 de lei pe lună, adică 2.000 de lei pe zi.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost, miercuri, la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru a afla care este stadiul sesizării pe care a făcut-o în urmă cu un an de zile cu privire la averea preşedintelui PSD Liviu Dragnea, reiese dintr-un comunicat de presă remis de partidul condus de Dan Barna.

Uniunea Salvaţi România şi-a exprimat nemulţumirea că, din păcate, în ciuda multiplelor investigaţii jurnalistice şi a întrebărilor ridicate în spaţiul public, ANI nu a cercetat averea uriaşă pe care Dragnea "nu o poate justifica din veniturile câştigate din poziţii de înaltă demnitate publică".

"Poate că ar trebui să scrie pe uşa ANI: Lăsaţi orice speranţă aici. Cu regret am constatat, în urma discuţiei cu directorul Departamentului Juridic al ANI că nu există un termen rezonabil pentru soluţionarea unei sesizări către această instituţie. Mi-a fost dat un exemplu halucinant cu privire la un alt înalt funcţionar public cu care ANI se judecă de 8 ani. Mai mult ca niciodată este important ca românii să semneze iniţiativa "Fără Penali" în funcţii publice! Într-o ţară normală, Dragnea nu ar fi putut fi angajat nici portar la ANI, pentru această slujbă se cere un cazier nepătat", a declarat Emanuel Ungureanu.

Potrivit USR, sesizarea ANI cu privire la averea lui Liviu Dragnea a fost depusă în data de 2 august 2017, ca urmare a investigaţiilor jurnalistice care au scos la iveală că Dragnea, al treilea om în statul român, "ar fi posesorul unei averi considerabile care nu se regăseşte în nici una din declaraţiile sale de avere sau interese depuse de-a lungul anilor în care a ocupat funcţii de înaltă demnitate publică".

"USR consideră că simpla suspiciune ce planează asupra unui înalt demnitar al statului român poate provoca daune considerabile asupra instituţiilor pe care acesta le reprezintă. Experienţa din ultimii doi ani arată că Liviu Dragnea, condamnat penal definitiv, nu doar decredibilizează Parlamentul, dar se foloseşte de cea mai importantă instituţie a statului român pentru a-şi rezolva problemele cu legea. În ultimii ani, atribuţiile Agenţiei Naţionale de Integritate au fost mult limitate prin diverse legi promovate în Parlament de PSD. Cea mai recentă a fost adoptată în sesiunea extraordinară şi prevede prescrierea incompatibilităţilor după trei ani. Acest mod de operare al PSD, care se ascunde în spatele majorităţii parlamentare pentru a distruge instituţii, va transforma România într-o dictatură personală a lui Dragnea", se arată în comunicatul citat.

Reamintim că, tot azi, Newsweek.ro a dezvăluit că Dragnea a cheltuit în ultimul an aproape 800.000 de lei, bani care nu s-au dus în achiziţii de bunuri mobile sau imobile (dacă ar fi fost aşa, acestea ar fi trebuit declarate), ci în trai zilnic. Cu alte cuvinte, 60.000 de lei pe lună, respectiv vreo 2.000 de lei pe zi. Detalii aici.