Servilism electoral perdant în PSD

Sediul PSD
Sediul PSD (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Pentru unii deputaţi se pare că a început campania electorală. Inspiraţi de modelul mai marilor partidului, care îşi construiesc intens imaginea la televiziuni, aleşii din teritoriu îşi fac şi ei campanie, după buget. Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, şi-a amenajat un birou parlamentar mobil, într-un microbuz. Roşu, evident, culoarea PSD.

PSD-ul n-a fost niciodată prea sus în sondajele din Vestul ţării. Aşa că, microbuzul, inscripţionat cu sigla PSD-ului, cu o fotografie care îl înfăţişează pe ales, în cămaşa albă şi sacou, şi cu numele PSD-istului scris caligrafic pe portiere şi pe geam, "Dorel Căprar", microbuzul roşu se va plimba prin judeţ, promovând imaginea domnului deputat.

"În activitatea de parlamentar pun accent pe relaţia directă cu arădenii. De aceea, pentru a îmbunătăţi relaţia cu electoratul, am inaugurat vineri un birou parlamentar mobil, pe care l-am amenajat într-un microbuz. Este un proiect personal pe care am ţinut să îl transform în realitate, cu scopul de a putea ajunge la cât mai mulţi arădeni, pentru a le putea asculta păsurile', a declarat deputatul PSD.

Domnul Căprar îşi face campanie electorală şi pe Facebook, tot după (conştiinţă şi) buget, citând sloganuri scrise de Victor Ponta, foarte motivante pentru electorat: „Am reuşit să indexăm pensiile cu rata inflaţiei şi anul viitor le vom indexa din nou."

Citându-l pe liderul PSD, Victor Ponta Viorel, Dorel Căprar încearcă să convingă electoratul că merită să fie votat deoarece "sunt nişte date care ne arată că în anul 2013 ne-am îndeplinit cam toate obiectivele mari. Am reuşit nu doar să dăm înapoi pensiile şi salariile, ci să le plătim pe toate fără nicio problemă.” Aşa a declarat premierul Victor Ponta la RTV, explică Dorel Căprar, ceea ce cu siguranţă înseamnă că e adevărat. Pensionarii ţării, ştie toată lumea, se scaldă în belşug. La fel şi mulţi salariaţi.

De asemenea, de pe pagina lui Căprar aflăm că "Fără îndoială politica dusă de Guvernul Victor Ponta, face din România un partener serios şi de nădejde în plan internaţional, prin decizii de guvernare corecte, aplicate în mod transparent, apar şi roadele politicilor din relaţia cu Uniunea Europeană".

Aceasta declaraţie a lui Căprar la o şedinţă de declaraţii politice PSD şi apoi reprodusă, pe pagina de Facebook a fost făcută la doar câteva zile după ce presa informa că unul dintre motivele pentru care Franţa nu ne vrea în Schengen este faptul că politicienii francezi nu mai dau doi bani pe promisiunile lui Ponta, care a minţit că va rezolva problema rromilor şi nu a făcut-o şi, la fel de grav, s-a dezonorat publicând o carte în care a plagiat o lucrare a unui apropiat al lui Francois Hollande.

Mai puţin ultima declaraţie a lui Ponta, catalogată de analişti drept cinism politic fără precedent şi o dovadă că premierul Ponta nici măcar nu se mai oboseşte să mimeze că respectă principiul separării puterilor în stat. Declaraţia securistă a lui Ponta nu este citată pe pagina de Facebook a deputatului Căprar. O fi realizat şi dumnealui, precum co-abitantul Antonescu că demersul asocierii cu V. Ponta este unul absolut perdant, oricâte microbuze roşii inscripţionate ar plimba pe la Arad.