Serviciile Speciale ucrainene au capturat ”o patrulă de recunoaştere rusă” pe teritoriul Ucrainei continentale

Forţele armate ruseşti din peninsula Crimeea, Ucraina.
Forţele armate ruseşti din peninsula Crimeea, Ucraina. (captură youtube.com)

Serviciile Speciale Ucrainene (SBU) au capturat, miercuri, în regiunea Kherson din nordul peninsulei Crimeea, ”o patrulă de recunoaştere rusă” aflată în misiune, a anunţat miercuri SBU.

În contextul referendumului de pe 16 martie din Crimeea, grupul de recunoaştere descoperit în sudul Ucrainei ar putea indica faptul că Rusia va încerca să invadeze şi celelalte regiuni ucrainene din sud şi est după anexarea Republicii Autonome Crimeea.

Efective ale armatei ucraineene, care numără aproximativ 42.000 de soldaţi, au fost masate la sfârşitul săptămânii trecută în regiunea Kherson din cauza invaziei ruseşti.

Ucraina are ”toate motivele să creadă” că forţele ruseşti de-a lungul graniţei estice şi sudice vor invada în curând, a anunţat Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare ucrainean, Andry Paruby.

Patrula de recunoaştere rusească ar fi trecut de punctele de control ale frontierei administrative dintre Crimeea şi restul Ucrainei, conform comunicatului emis de SBU.

Comandatul grupului militar capturat este un ofiţer al armatei ruse născut în 1981, originar din Riazan, care folosea un paşaport ucrainean pe numele Evgheni Arbuzov, conform SBU. Acesta a recunoscut că patrula se afla în căutare de informaţii despre barajele de control şi mobilizarea forţelor ucrainene.

La Doneţsk, SBU a arestat, marţi, un agent rus care ar fi format grupuri armate şi care ar fi orchestrat mai multe atentate cu bombă în locurile publice.