Serviciile Secrete arestează două persoane care au încercat să intre în Casa Albă

Casa Albă, Washington DC
Casa Albă, Washington DC (Karen Bleier/AFP/Getty Images)

Serviciile Secrete au arestat două persoane care au încercat să intre la Casa Albă, în două incidente separate care au avut loc duminică şi luni, ceea ce evidenţiază ameninţările continue la securitatea reşedinţei preşedintelui american Barack Obama.

Un suspect a încercat duminică, în jurul orei 11:30 p.m. (ora locală), să sară peste un rastel pentru biciclete în partea de sud a Casei Albe, conform unui oficial al Serviciilor Secrete. Un al doilea individ a fost arestat luni în jurul orei 6:45 a.m. (ora locală) după ce a încercat să se strecoare pe sub o poartă de intrare, lăsată nesupravegheată după ce un muncitor în construcţii a părăsit zona, conform Washington Free Beacon.

Ambele incidente au dus la închiderea Casei Albe.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi imediat de către divizia civilă a Serviciilor Secrete şi acuzaţi de intrare ilegală în Casa Albă, conform oficialului. Niciunul dintre cei doi indivizi nu a fost înarmat.

Totuşi, există puţine detalii în legătură cu cei doi suspecţi.

După arestarea lor, intruşii au fost predaţi Departamentului Metropolitan de Poliţie din Washington şi urmează să apară la tribunal.

Aceste incidente au loc într-un moment în care Serviciile Secrete implementează o serie de reforme interne după o încălcare gravă a protocolului de securitate, când un bărbat înarmat cu un cuţit a sărit peste un gard al Casei Albe şi s-a îndreptat spre reşedinţa prezidenţială înainte să fie oprit.

Julia Pierson şi-a depus demisia din funcţia de director al agenţiei după o serie de incidente similare şi a unor breşe în sistemul de securitate care au pus sub semnul îndoielii eficienţa Serviciilor Secrete.

Totodată, Serviciile Secrete au anunţat la mijlocul lunii ianuarie că alţi patru oficiali seniori au fost înlăturaţi din funcţii ca urmare a acestor breşe, susţin rapoartele media.

O comisie independentă, înfiinţată după pătrunderea în perimetrul Casei Albe a bărbatului înarmat cu un cuţit, a emis o serie de recomandări pentru agenţie în luna decembrie a anului trecut.

Comisia a identificat o serie de probleme răspândite ce trebuie abordate şi rezolvate. Printre recomandările sale, comisia a declarat că ar trebui construit imediat un nou gard al Casei Albe pentru a descuraja oamenii să încerce să îl escaladeze, susţine Washington Free Beacon.

Totuşi, “problemele expuse de recentele evenimente sunt mult mai serioase şi nu pot fi reparate doar cu un gard nou”, a susţinut comisia în raportul său.

Comisa a mai recomandat să fie angajat un număr suplimentar de agenţi, care să participe regulat la antrenamente, pentru a se menţine permanent în formă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe