Serena Williams s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open

Serena Williams
Serena Williams (MANAN VATSYAYANA / AFP / Getty Images)

Americanca Serena Williams şi slovaca Dominika Cibulkova s-au calificat în sferturile de finală ale Australian Open, primul turneu de tenis de Mare Şlem din acest an, după partidele disputate luni la Melbourne.

Serena a trebuit să se întrebuinţeze serios pentru a se impune în faţa spanioloaicei Garbine Muguruza, nr.24 pe lista favoritelor, cu 2-6, 6-3, 6-2, şi pentru a accede în sferturile de finală ale competiţiei. Serena şi-a luat astfel revanşa în faţa ibericei de origine venezueleană, care o învinsese anul trecut în turul al doilea la Roland Garros.

Serena Williams pierduse în optimi la precedentele două ediţii ale turneului de la Melbourne, unde s-a impus de cinci ori până acum, în 2003, 2005, 2007, 2009 şi 2010.

În faza următoare a competiţiei, liderul mondial o va întâlni pe slovaca Dominika Cibulkova, finalista de anul trecut, care a învins-o pe belarusa Victoria Azarenka în trei seturi, 6-2, 3-6, 6-3. Pentru Cibulkova (25 ani), nr.11 pe lista capilor de serie, este pentru a şasea oară în carieră când atinge acest nivel la un turneu de Mare Şlem.

În sferturi s-a mai calificat o americancă, Madison Keys (19 ani), victorioasă cu 6-2, 6-4 în faţa compatrioatei sale Madison Brengle (24 ani). Keys, care a scos-o din cursă anterior pe Petra Kvitova, o va înfrunta în sferturi pe câştigătoarea meciului dintre Venus Williams (SUA/N. 18) şi Agnieszka Radwanska (Polonia/N. 6).

În celelalte partide din sferturile de finală, românca Simona Halep, numărul 3 mondial, o va întâlni marţi pe rusoaica Ekaterina Makarova, cap de serie nr.10, în timp ce rusoaica Maria Şarapova, numărul 2 mondial, va da piept cu canadianca Eugene Bouchard (N.7).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport