Serena Williams, eliminată de Karolina Pliskova la Australian Open (video)

Jucătoarea americană a fost eliminată surprinzător după o revenire admirabilă a Karolinei, în trei seturi, scor final 6-4, 4-6, 7-5.
Jucătoarea cehă Karolina Pliskova.
Jucătoarea cehă Karolina Pliskova. (Getty Images)

Serena Williams (37 ani, 16 WTA) a pierdut pe tabloul de simplu al primului turneu de Mare Şlem de la Melbourne - Australian Open, în faţa tenismanei din Cehia, Karolina Pliskova (26 ani, 8 WTA) cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5 după două ore şi 10 minute de joc efectiv.

Veterana din Statele Unite, care în turul precedent o eliminase pe Simona Halep (6-1, 4-6, 6-4), a ratat nu mai puţin de patru mingi de meci, cehoaica revenind admirabil în cărţi când nimeni nu se mai aştepta.

Duelul celor două campioane ale sportului alb a fost destul de echilibrat, ambele sportive arătând un nivel ridicat de formă fizică şi psihică.

Primul set a fost adjudecat de Pliskova în urma unui break reuşit în game-ul trei, pentru ca în setul doi, fosta lideră a ierarhiei WTA să împingă lupta în decisiv după două break-uri obţinute la 2-2, respectiv pe final la 5-4.

Lupta din decisiv a surprins pe toată lumea. În urma unui joc excelent arătat de Serena, care i-a adus un 5-1, cehoaica a întors admirabil rezultatul de pe tabela de marcaj impunându-se cu 5-7, obţinând astfel una dintre cele mai mari victorii din carieră.

Această revenire se pare că a venit şi pe fondul unei accidentări la gleznă suferită de multipla campioană de la Melbourne.

În continuare, Pliskova va trebui să lupte în semifinale cu japoneza Naomi Osaka, care a trecut la rândul ei de ucraineanca Elina Svitolina cu 6-4, 6-1.