Şercan i-a dat "knock-out tehnic" lui Liviu Pop. Ce a păţit fostul ministru când şi-a prezentat doctoratul

Fostul ministru Liviu Pop s-a dus, emoţionat, să-şi prezinte teza de doctorat în faţa comisiei de susţinere. Spre ghinionul lui, la şedinţa respectivă a insistat însă să participe şi jurnalista de investigaţii Emilia Şercan...
Liviu Pop
Liviu Pop (Aktual24.ro)

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop nu a mai primit titlul de doctor după ce şi-a susţinut public teza. Motivul? Jurnalista Emilia Şercan a insistat să participe la şedinţa comisiei de susţinere şi a prezentat elementele de plagiat, elemente pe care comisia nu le identificase.

Într-un articol publicat în pressone.ro, jurnalista povesteşte cum s-au desfăşurat evenimentele:

"Domnule doctorand, stimaţi invitaţi, distinşi membri ai prezidiului, permiteţi-mi să vă comunic decizia luată în unanimitate de către comisia pe care astăzi o prezidez.

Dată fiind existenţa unor posibile suspiciuni de similitudine sau plagiat în teza de doctorat a doctorandului Pop Liviu Marian, suspendăm şedinţa de astăzi până în momentul în care domnul doctorand împreună cu domnul conducător de doctorat vor decide reparcurgerea paşilor obligatorii pentru susţinerea tezei de doctorat şi o rugăm, de asemenea, pe doamna Emilia Şercan, dacă are amabilitatea să ne pună la dispoziţie elementele care astăzi au concurat la luarea deciziei.

Domnule doctorand, ne pare rău, dar cred că cel mai bine, atât pentru instituţia pe care o reprezint, dar şi pentru dumneavoastră, este ca nicio suspiciune să nu existe, să nu planeze asupra activităţii dumneavoastră şi asupra activităţii conducătorului de doctorat. Declar şedinţa publică închisă. Vă mulţumesc!", anunţă profesorul universitar Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliţie.

Nu e o scenă de film, nici rodul imaginaţiei cuiva.

Se întâmplă aievea, la Bucureşti.

E miercuri, 11 iulie, în jurul orei 14, suntem în sala de conferinţe a Colegiului Naţional de Afaceri Interne (CNAI) de la Academia de Poliţie, la finalul şedinţei publice în care Liviu Marian Pop, fost ministru al Educaţiei, şi-a susţinut teza de doctorat în Ordine publică şi Securitate Naţională.

Urmează un huruit de scaune trase, câteva strângeri fugare de mână şi nicio amabilitate, nimic, nici măcar pe fugă.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne