Şercan acuză o manevră tactică în MAI: Şeful Anticorupţie s-a îmbolnăvit subit după ancheta privind plagiatul

Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Jurnalista Emilia Şercan a atras atenţia, joi, pe pagina sa de socializare, că şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din Ministerul de Interne, Cătălin Ioniţă, s-a îmbolnăvit subit la trei zile după ce a publicat ancheta în care arăta că a plagiat toată teza de doctorat, iar concediul medical i-a fost deja prelungit de trei ori până acum, fiind blocată astfel cercetarea disciplinară. Mai mult, se deschide posibilitatea să opteze pentru o pensionare pe caz de boală.

"Pe 31 ianuarie a fost luat de SMURD direct din sediul DGA şi dus la Spitalul Bagdasar-Arseni. A ieşit pe targă, cu unul dintre angajaţii DGA ţinându-i perfuzia. A fost dus la Secţia de Neurologie unde i s-au făcut investigaţii medicale, inclusiv computer tomograf, unde a ieşit un anevrism cerebral minor. După ce concluzia medicilor a fost că nu are nicio problemă neurologică, a fost mutat în acea noapte la unitatea coronariană a Secţiei de Cardiologie, unde a fost investigat suplimentar, iar a doua zi era deja internat într-o rezervă. Medicul care l-a avut în evidenţă este Cătălina Liliana Andrei. A fost externat în data de 8 februarie, iar de atunci este în concediu medical. Codul de diagnostic, spun sursele mele, este 476 – cardiomiopatie, care mai este numită şi cardiopatie, o boală care poate acoperi un spectru larg de manifestări, dar o boală care nu este invalidantă. Concediul medical i-a fost prelungit până acum de trei ori, iar ultima dată până la data de 27 martie – adică vreo 60 de zile", a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista arată că, practic, după 27 martie, chestorul Ioniţă - în vârstă de 43 de ani - mai are nevoie de 30 de zile şi poate intra în comisie pentru pensionare pe caz de boală, ceea ce i-ar putea aduce toate privilegiile pensionării, cu pensie specială şi restul.

"Tertipul acesta, cu 90 de zile de concediu medical şi apoi intrat în comisia de sănătate pentru pensionarea pe caz de boală este unul uzual la nivelul Ministerului de Interne, însă, desigur, nu e investigat de nimeni. Mişcarea asta cu concediul medical îl poate feri de o cercetare disciplinară, având în vedere că nicio acţiune disciplinară nu poate fi începută când un angajat este în concediul medical. Biroul de Presă al DGA mi-a comunicat în această dimineaţă că locul lui Ioniţă la comanda DGA este ţinut de adjunctul său, Octavian Melintescu, şi că nu 'este cunoscut când va reveni din concediul medical domnul chestor Ioniţă'", a afirmat Emilia Şercan, adăugând hashtag-ul #doctorinimpostura.