Şercan: Academia de carton a lui Oprea şi Maior încă ascunde identitatea unui membru important. Să fie Coldea, sau...?

Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale fondată de generalul Gabriel Oprea şi confiscată de fostul şef al SRI, George Maior, trebuie desfiinţată de urgenţă din cu totul alte motive decât vrea să o facă Parlamentul acum, la ordinul liderului PSD Liviu Dragnea, a remarcat jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Sercan
Emilia Sercan (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Parlamentul se pregăteşte să desfiinţeze Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) pe fundalul războiului dintre fostul şef SRI George Maior şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, context în care jurnalista Emilia Şercan a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, asupra adevăratelor motive pentru care controversata instituţie trebuie aruncată la coşul de gunoi al istoriei.

"Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale trebuie desfiinţată de urgenţă nu pentru că Liviu Dragnea îi plăteşte poliţe lui George Maior în lupta lui cu "statul paralel", ci pentru că ASSN s-a situat deasupra legii, a comis falsuri în acte, a ţinut membri la secret, dar a încasat bani de la stat. În plus, nu a produs nimic care să îmbogăţească cunoaşterea ştiinţifică, deşi se presupune că membrii săi reprezintă elita academică din domeniul ştiinţelor militare", a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista şi-a exprimat nemulţumirea că a fost nevoie să dea în judecată ASSN în două procese care au durat aproape un an şi jumătate ca să afle că Viorel Voinescu, actual adjunct al şefului Serviciului Român de Informaţii, şi Ilie Botoş, procuror militar la Înalta Curte, fost procuror general al României, s-au numărat printre membrii "Academiei de carton înfiinţată de Oprea şi confiscată de Maior".

"În plus, conducerea ASSN a ascuns faptul că Eduard Hellvig şi Petre Tobă au fost membri. Cei doi au dat de gol falsul intelectual comis de conducerea ASSN trecându-şi în declaraţiile de avere, aşa cum era de altfel normal, faptul că au fost membri remuneraţi. În continuare, identitatea unui membru al ASSN este ţinută la secret. Să fie Florian Coldea? Să fie altcineva?", a precizat Emilia Şercan, adăugând hashtag-ul #statulcapturat.

Pentru a afla mai multe detalii despre controversata instituţie vă recomandăm Secretele Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale: istoria, falsurile şi membrii neştiuţi