Şerban Nicolae: Au existat interese externe să n-avem o autostradă peste munţi

La scurt timp după ce Dragnea explică pentru Associated Press că PSD este un partid eurofil, Şerban Nicolae a ieşit public să opineze că străinătatea e de vină că noi n-avem autostrăzi.
Serban Nicolae
Serban Nicolae (Mihut Savu / Epoch Times)

Invitat, joi seara, la Digi24.ro, senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat că „este ceva foarte dubios” în faptul că România nu are autostrăzi şi a opinat că au existat „interese externe” ca România să nu aibă o autostradă care să traverseze munţii. Interesant este că afirmaţiile lui Nicolae vin la scurt timp după ce şeful său pe linie de partid, Liviu Dragnea, declara pentru Associated Press că PSD este un partid eurofil.

Întrebat dacă România va avea 150 de kilometri de autostradă până în 2020 (aluzie la pariul pus de Liviu Dragnea cu taximetristul Bogdan Lungu), Nicolae a răspuns:

"Mi-aş dori mai mulţi. E ceva foarte dubios. Mi-e greu să cred că e doar prostie. E şi foarte multă hoţie şi încep să cred că există un interes poate extern, dar mult prea bine sistematizat de a nu avea autostrăzi, mai ales care să nu treacă munţii. E ceva foarte dubios. La câţi bani s-au cheltuit, toate guvernele de toate culorile. E ceva mai mult decât poate fi explicat prin hoţie, neglijenţă sau incompetenţă. A existat şi un interes sistematic pentru ca România să nu aibă autostrăzi care să treacă munţii, pentru ca România să fie ţinută într-o zonă de periferie mai puţin dotată", a declarat Nicolae.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Nicolae a mai afirmat că speră ca Dăncilă să fie premier până în 2020 şi a susţinut că Dragnea ar fi foarte bun premier.

Întrebat ce crede că ar trebui construit prioritar pentru România, senatorul a răspuns:

"Nu-mi dau seama dacă e nevoie de şcoli noi. Nu construcţia de şcoli ar fi prima urgenţă. Construcţia de spitale, da. La un moment dat, capătă propriile infecţii, pe care nu le mai poţi scoate. Un spital nou ar fi necesar."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne