Şerban Nicolae, ameninţă că renunţă la cursa pentru şefia PSD. "Organizarea Congresului e profund viciată"

Şerban Nicolae reclamă un şir de probleme în organizarea Congresului PSD şi ameninţă că nu va mai candida dacă nu se revine la o stare de "normalitate şi corectitudine."
Şerban Nicolae, PSD
Şerban Nicolae, PSD (Epoch Times România)

Organizarea Congresului PSD şi a alegerilor pentru funcţiile de conducere la nivel naţional este "profund viciată, nestatutară şi confuză", scrie senatorul Şerban Nicolae într-o scrisoarea adresată preşedintelui interimar al social-democraţilor, Liviu Dragnea, şi membrilor Comitetului Executiv al partidului.

În cazul în care problemele semnalate de el nu vor fi rezolvate în timp util, Şerban Nicolae ameninţă că se va retrage din cursă dacă "acesta este preţul pentru alegeri interne corecte", reiese din scrisoarea obţinută de stiripesurse.ro.

Deşi este prima dată în istoria PSD când preşedintele formaţiunii va fi ales de către toţi membrii partidului, fapt ce îi conferă noului lider un grad sporit de legitimitate, Şerban Nicolae susţine că modul în care este organizat Congresul blochează practic şansele oricărui alt candidat la şefia partidului în afara lui Dragnea.

"Transparenţa, onestitatea, egalitatea armelor lipsesc în mod regretabil, fiind înlocuite cu reguli nestatutare, aranjamente dubioase şi o nefiresc de agresivă adversitate între colegi. O conducere aleasă în aceste circumstanţe va avea un grad sporit de autoritate. Dar va fi lipsită de credibilitate şi legitimitate.

Astfel, într-un mod netransparent, se inventează, o procedură cu totul nouă, necunoscută şi nefamiliară membrilor de partid chemaţi să voteze, peste doar trei săptămâni, candidaţi ale căror proiecte politice nu au cum să le cunoască şi evalueze obiectiv. S-au introdus restricţii nestatutare de candidatură, ceea ce denotă, nu doar o lipsă de legalitate, ci, mult mai grav, o nefirească suspiciune cu privire la seriozitatea, discernământul şi spiritul analitic al propriilor colegi de partid.", opinează Şerban Nicolae.

Senatorul susţine că "în paralel cu procedurile de înscriere a candidaturilor şi de obţinere a susţinerii acestora sunt încă în desfăşurare conferinţe judeţene (unele se vor ţine după încheierea acestor proceduri!), în vreme ce majoritatea acestora s-au ţinut deja, fără ca să se cunoască data alegerilor ori a Congresului, condiţiile de participare, proiectele ce sunt supuse dezbaterii şi competiţiei."

"Nu este de mirare, în asemenea condiţii, faptul că sunt organizaţii judeţene care, prin comitetele executive, îşi exprimă susţinerea pentru un candidat care nu a făcut o asemenea solicitare şi fără a-i vedea proiectul politic, nefiind încă înscris în cursă (Liviu Dragnea - n.r.)", a continuat social-democratul.

Şerban Nicolae a anunţat că îşi retrage candidatura de la şefia partidului dacă acest lucru ajută partidul să revină la "normalitate şi corectitudine" şi cere să vină în faţa CExN pentru mai multe explicaţii.

"Fac apel la preşedintele interimar al PSD şi la membrii Comitetului Executiv Naţional. Opriţi întreaga procedură a alegerilor şi readuceţi competiţia internă în limitele statutare, ale respectului şi încrederii între colegi", a solicitat senatorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne