Şerban Nicolae, acuzat că "ridică pumnul asupra presei": "Vrea să-i trimită la puşcărie pe jurnalişti!"

Cunoscut drept un critic acerb al DNA şi autor al unor iniţiative legislative controversate, pesedistul Şerban Nicolae se remarcă din nou printr-un demers care stârneşte nemulţumire în spaţiul public. De data aceasta, vizaţi sunt chiar jurnaliştii.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Şeful senatorilor PSD, Şerban Nicolae, vrea să-i trimită la puşcărie pe jurnaliştii (şi pe orice cetăţean) care dezvăluie informaţii legate de dosare penale, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, senatorul USR Mihai Goţiu, indignat de iniţiativa legislativă a social-democratului.

"Orbanizare? Putinizare? Spuneţi-i cum vreţi. Liderul PSD Şerban Nicolae ridică, iar, pumnul asupra presei. Ce nu ştie (deşi ar trebui să ştie) d-nul Şerban Nicolae e că jurnaliştii au datoria să facă publice informaţiile pe care le deţin. Faptul că respectivele informaţii fac obiectul unei cercetări penale ori că cineva le declară că n-ar avea caracter public nu are vreo relevanţă: în cele mai multe cazuri jurnaliştii de investigaţie nici măcar nu ştiu că există cercetări penale legate de subiectul despre care scriu (am scris ani la rând despre corupţia din Dosarul Roşia Montană, ulterior am aflat că ar fi existat şi un dosar penal, închis la un moment dat, recent am luat cunoştinţă de un alt dosar care are legătură cu cazul)", a declarat Goţiu.

Senatorul USR a subliniat că un jurnalist poate face puşcărie doar în cazul expres în care a comis vreo infracţiune pentru a intra în posesia respectivelor informaţii. Dar aşa ceva nu se poate presupune, trebuie dovedit de cel care face acuzaţie.

"Culmea ipocriziei: d-nul Şerban Nicolae a invitat la Comisia de anchetă SIPA doi jurnalişti, Dan Andronic şi Mirel Curea, pentru a le cere, în mod public, informaţii care ar putea face obiectul unor cercetări penale! Evident, nu cei doi sunt jurnaliştii pe care d-nul Şerban Nicolae i-ar dori la puşcărie, ci cei care scriu despre marile dosare de corupţie în care sunt cercetaţi cei de la PSD. În frunte cu cei care au scris despre cazul unui celebru penal apărat de Şerban Nicolae, Cătălin Voicu", a precizat Goţiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne