Sepp Blatter: "Un moment dificil pentru fotbal şi pentru FIFA"

Preşedintele FIFA, elveţianul Joseph Blatter.
Preşedintele FIFA, elveţianul Joseph Blatter. (Lars Baron / Bongarts / Getty Images)

"Este un moment dificil pentru fotbal, pentru suporteri şi pentru FIFA", a replicat Joseph Blatter, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal, după noul scandal declanşat de arestarea a şapte responsabili ai acestei organizaţii, acuzaţi de corupţie.

"Astfel de comportamente nu îşi au locul în fotbal, iar noi ne vom asigura că cei implicaţi vor fi excluşi din joc", a mai spus Blatter într-un comunicat.

Anterior, FIFA anunţase suspendarea provizorie a 11 persoane, între care şi unul dintre vicepreşedinţii săi, Jeffrey Webb, după procedura iniţiată de justiţia americană.

"Vom continua să colaborăm cu autorităţile competente şi vom lucra cu putere, în interiorul FIFA, pentru eradicarea oricărui comportament nepotrivit, pentru a recâştiga încrederea", adaugă Blatter.

Aceste interpelări care aruncă FIFA în criză, s-au produs cu două zile înaintea alegerilor prezidenţiale ale instanţei mondiale, la care Joseph Blatter (79 ani), în funcţie din 1998, va încerca să obţină un al cincilea mandat. El are un singur adversar, pe prinţul iordanian Ali Bin Hussein, susţinut de UEFA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport