Senatului i "se cam termină banii"! Senator: Am eşuat în a ţine în frâu aceste cheltuieli!

Conducerea Senatului a luat act, în cea mai recentă şedinţă a Biroului Permanent, că dacă ritmul actual al deplasărilor externe va fi menţinut, în octombrie, toate fondurile pentru vizitele oficiale în străinătate se vor epuiza.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

În luna octombrie, Senatul va rămâne fără fonduri pentru vizite oficiale în străinătate, dacă vizitele vor continua în ritmul de acum. Situaţia a fost adusă la cunoştinţa Biroului Permanent al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu afirmând că este o "criză financiară".

"Ni se cam termină banii. În ciuda acestui lucru, recunosc că am eşuat în a controla deplasările şi de a ţine în frâu aceste cheltuieli. Cert este faptul că bugetul de anul acesta, fiind aproape dublu faţă de bugetul de anul trecut, de acum doi ani şi aproape de două ori şi jumătate mai mare decât bugetul din 2016, în octombrie vom termina banii, vom cheltui toţi banii pe anul acesta pe deplasări externe şi aproape toţi banii pe diurnă", a informat chestorul Senatului, Tanczos Barna (UDMR), în şedinţa Biroului Permanent din 15 octombrie, potrivit stenogramei consultate de Mediafax.

Senatorul UDMR a prezentat şi o situaţie a cheltuielilor privind deplasările în străinătate la data de 15 octombrie, din care reiese că bugetul pe anul în curs a fost de 2.070.000 de lei pentru deplasări externe, faţă de 1.000.000 anul trecut, 900.000 acum doi ani, 1.100.000 acum trei ani sau 1.000.000 acum patru ani.

"În ciuda acestui fapt, banii, dacă ritmul este menţinut de colegi şi deplasările nu se vor opri, se vor termina în octombrie (…) La diurnă, probabil, putem să facem o mică economie, dar la cheltuieli materiale luna asta, dacă mai venim cu două seturi de aprobări, mai mult ca sigur se vor termina banii", a menţionat Tanczos Barna.

În discuţia privind execuţia bugetară a deplasărilor externe a intervenit şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Deci trebuie să mai periem puţin participările la diferite reuniuni externe, da? Ăsta ar fi mesajul", i s-a adresat Tăriceanu lui Tanczos.

În acest context, "UDMR-ul nu mai pleacă", a replicat senatorul Uniunii Democrate a Maghiarilor.

"UDMR-ul nu mai pleacă, în semn de protest", a reacţionat Tăriceanu.