Senatul va recondiţiona marmura de pe treptele de la intrarea în clădire cu 162.000 de lei

Clădirea Palatul Parlamentului
Clădirea Palatul Parlamentului (Epoch Times România)

În perioada vacanţei parlamentare, marmura de pe treptele intrării în Senatul României va fi recondiţionată până când vor începe activităţile sesiunii parlamentare la 1 septembrie, lucrarea fiind estimată la cca 162.000 de lei, conform secretarului general al Senatului.

Mai mulţi muncitori lucrau, miercuri, la treptele de la intrarea principală a Senatului României din Calea 13 septembrie a Palatului Parlamentului, folosită de senatori în timpul sesiunii parlamentare. Astfel încât marmura a fost scoasă în întregime, este curăţată şi repusă pe scări, bucăţile deteriorate fiind înlocuite.

Totodată, marmura din interiorul clădirii Senatului este curăţată cu soluţii speciale de angajaţi ai instituţiei.

Secretarul general al Senatului, Ion Vărgau, a declarat că în perioada de vară se face ”curăţenie generală” la Senat.

”Prin programul de investiţii, la nivel de zonă pe care o administrăm, Senatul, din Palatul Parlamentului, scara de acces din A1 este o scară monumenatală, care ne-am propus în anul acesta să o reparăm. Am reuşit să recuperăm toate materialele din ea, şi în prezent suntem în situaţia în care montăm şi, cu specialiştii pe care îi avem, sperăm că până pe data de 1 septembrie să terminăm, când vin domnii senatori la muncă”, a declarat Ion Vărgau.

Secretarul general al Senatului a spus că lucrarea de recondiţionare poate fi terminată până la data de 1 septembrie în cazul în care nu vor fi probleme din partea firmelor care aprovizionează cu materiale, fiind vorba despre materiale mai delicate.

Referitor la costurile acestei reparaţii, Vărgau a declarat că suma este stabilită în urma unei licitaţii.

”Banii pe care noi i-am avut anul acesta la reparaţii capitale îl folosim şi în alte zone. În palat facem rectificări la marmura care nu era bine aşezată. Aceste lucrări le facem acum, fără niciun fel de bani primiţi prin rectificare bugetară sau prin alte surse”, a afirmat Ion Vărgau.

Totodată, secretarul general a afirmat că Senatul are bani în buget pentru deplasările aprobate de Biroul Permanent la începutul anului 2014, adăugând că acţiunile neprevăzute care apar nu vor fi aprobate de Biroul Permanent.

Întrebat dacă Senatul va cere bani la rectificarea bugetară, Ion Vărgau a precizat: ”Încercăm să convingem, dacă mai e nevoie de bani, că e nevoie să mai primim, dar zic eu ca şi în condiţiile astea ne descurcăm, dacă avem grijă de bani”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne