Senatul, scut în jurul lui Vosganian. Alina Gorghiu şi Victor Ponta reacţionează

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)

După ce fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, a scăpat din nou de urmărirea penală în "Dosarul Romgaz", graţie colegilor săi binevoitori, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a ieşit la rampă şi a susţinut că votul de joi nu este definitoriu pentru PNL, ci îl consideră mai degrabă "un accident". Pe de altă parte, premierul Victor Ponta este de părere că noua Alianţă Blaga - Gorghiu - Geoană - Vanghelie îşi arată priorităţile.

"Senatori din toate partidele au votat, astăzi, regretabil, pentru a bloca bunul mers al justiţiei. Nu vreau să arunc responsabilitatea asupra acestui vot pe alte partide. Din păcate, nici domnul senator Varujan Vosganian, nici unii dintre colegii din PNL nu au înţeles că parlamentarii nu trebuie să fie mai presus de ceilalţi cetăţeni ai României. Dacă nu vom reuşi să avem încredere în justiţie, nimic nu se va putea schimba în România.

M-aş fi aşteptat la o atitudine mai responsabilă şi la mai puţină emoţie din partea senatorilor. Acest vot nu este definitoriu pentru PNL, îl consider un accident. Asemenea situaţii sunt de neacceptat. Parlamentarii PNL care nu vor vota la vedere, de aici înainte, în cazuri similare, vor fi în situaţia de a nu fi respectat o decizie asumată politic de întreaga conducere a PNL", a declarat Alina Gorghiu.

La rândul său, premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a transmis pe contul său de Facebook: "Votul Senatului în cazul Vosganian - o mare greşeală şi inconsecvenţă! Noua Alianţă Blaga / Gorghiu / Geoană / Vanghelie îşi arată priorităţile!"

Joi, din cei 132 de senatori care au votat solicitarea procurorilor DIICOT, 56 au fost "pentru" ridicarea imunităţii lui Varujan Vosganian, 71 au votat "împotrivă", în timp ce 5 voturi au fost anulate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne