Senatul respinge OUG pentru creşterea etapizată a alocaţiilor copiilor

Vot în Plenul Senatului
Vot în Plenul Senatului (Epoch Times România)

Senatul a respins, marţi, Ordonanţa de urgenţă prin care alocaţiile copiilor urmau să fie majorate etapizat începând de la 1 septembrie. În consecinţă, dacă votul din Camera Deputaţilor va fi similar, legea actuală care obligă Guvernul să dubleze alocaţiile va rămâne în vigoare, anunţă Mediafax.

Decizia fost adoptată cu 87 de voturi „pentru”, 29 „împotrivă” şi 12 abţineri.

Reamintim că ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevede o creştere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creşteri urmau a fi făcute etapizat, de două ori pe an, respectiv cu 20% pe 1 ianuarie şi 1 iulie, până în 2022.

Iniţial, legea prin care urmau să fie mărite alocaţiile şi promulgată pe 14 ianuarie de preşedintele Klaus Iohannis dubla alocaţiile de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilităţi începând cu 1 martie, dar Guvernul Orban a emis o OUG pentru a proroga termenul din cauza lipsei de bani. Şeful Executivului a avertizat în repetate rânduri că Guvernul nu îşi permite dublarea alocaţiilor din cauza lipsei de bani de la bugetul de stat.

Printre cei care s-au abţinut s-a numărat şi Florina Presadă de la USR, care a acuzat că în ultimii doi ani asistă “la o confruntare politică între cele două partide, plină de populism şi ipocrizie”.

„Alocaţiile copiilor au devenit un subiect preferat de politicienii vechilor partide, PNL şi PSD, pentru a câştiga capital politic. (...) USR e de acord cu aceste creşteri, atât timp cât sunt sustenabile. USR va vota abţinere”, a anunţat Presadă.

For decizional pe acest proiect este Camera Deputaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne