Senatul dă undă verde arestării lui Darius Vâlcov

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (Facebook)

Senatul a încuviinţat miercuri noua solicitare a procurorilor DNA privind extinderea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, acuzat că ar fi făcut o avere din dijmuirea contractelor pe bani publici.

Un număr de 120 de senatori s-au declarat "pentru" extinderea urmăririi penale, 18 "împotrivă", în timp ce un vot a fost anulat. În ceea ce priveşte reţinerea şi arestarea lui Vâlcov au existat 106 voturi "pentru", 28 "împotrivă", un vot fiind anulat.

Senatorii jurişti au dat marţi un nou aviz favorabil solicitării procurorilor DNA pentru arestarea lui Vâlcov, acesta fiind suspectat şi că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Potrivit procurorilor, aceste firme erau deţinute de Vâlcov şi administrate prin interpuşi.

Darius Vâlcov, căruia procurorii anticorupţie i-au găsit ascunse prin pereţi, seifuri, pe sub paturi etc. peste 100 de tablouri semnate de pictori celebri, lingouri de aur, dolari etc. se află momentan în arest la domiciliu.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, administratorul unei societăţi comerciale l-a contactat pe Darius Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, şi i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.

Cererea votată astăzi de senatorii jurişti este cea de a doua formulată de DNA, care a cerut Senatului săptămâna trecută un nou aviz pentru arestarea lui Vâlcov, acesta fiind suspectat şi că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Potrivit procurorilor, aceste firme erau deţinute de Vâlcov şi administrate prin interpuşi.

Mai multe despre dosarul lui Vâlcov aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.